BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMehmet Bingöl’ün bankacılık sektörü için vergi kitabı 2. baskısını yaptı----

Mehmet Bingöl’ün bankacılık sektörü için vergi kitabı 2. baskısını yaptı

Mehmet Bingöl’ün bankacılık sektörü için vergi kitabı 2. baskısını yaptı
01 Haziran 2021 - 10:35 www.finansgundem.com

Maliye Hesap Uzmanları Derneği, usta isim, Finansgundem.com yazarı Mehmet Bingöl’ün, büyük bir tecrübenin sonucunda kaleme aldığı “BANKACILIK SEKTÖRÜNDE VERGİLENDİRME” kitabının genişletilmiş 2. baskısını yayımladı.

Maliye Hesap Uzmanları Derneği, Finansgundem.com yazarı Mehmet Bingöl’ün ilk baskısı 2018 yılında çıkan “Bankacılık Sektöründe Vergilendirme” kitabını yeni konular eklenmiş, güncellenmiş ve gözden geçirilmiş olarak yeniden sunuyor.

Bilindiği gibi bankacılık sektörü ülkemizde en çok Kurumlar Vergisi ödeyen sektör konumunda. Son yıllardaki vergi istatistiklerine baktığımızda toplam Kurumlar Vergisinin %17-%20’sinin bankalarca ödendiğini görüyoruz. Bunun yanısıra BSMV, KKDF, Gelir ve Kurumlar Vergisi stopajları, sorumlu sıfatıyla KDV uygulamaları ile ülkemiz Hazinesi’ne en çok katkı yapan kurumlar öteden beri bankalar olmaktadır.

ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATAN İÇERİK

“Bankacılık Sektöründe Vergilendirme” kitabı içeriği itibarıyla bankacılık sektöründe vergilendirme konusunda kaynak olmak özelliğini taşımakta olup, bu bakımından çok önemli bir açığı kapatmaktadır.

İçerisinde Kurumlar Vergisi matrah ve hesaplama uygulamalarının yanısıra, kredi kullananların muhatabı olduğu Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ile Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu konusundaki açıklamalar, yatırımlarını finansal ürünlere yönlendirmiş olan kişi ve kurumları ilgilendiren finansal ürünlerin vergi rejimi hakkında detaylı ve açıklayıcı bilgiler de bulunmaktadır. Bu açıdan “Özel Bankacılık” müşterilerinin de dikkatini çekecektir.

Bu yönüyle, bankalarla müşteri ilişkisi içerisinde olan kesimleri ve sektörü düzenleyici kurumları da ilgilendirmesi yanında, ayrıca kredi kullananlar ile finansal ürünlere yatırım yapanlar için karşılaşacakları vergi uygulamalarını önceden bilmek açısından da kitabın faydalı olacağı düşünülmektedir.

DERİN TECRÜBENİN ESERİ

Maliye Hesap Uzmanları Derneği tarafından kitabın 2. baskısına yönelik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kitabın yazarı Maliye Bakanlığı eski Hesap Uzmanı Mehmet Bingöl, gerek Maliye Bakanlığı nezdinde, gerekse bankacılık sektöründe geçirdiği uzun yıllar sonunda elde ettiği mesleki deneyimlerinin ve bilgi birikimlerinin sonucu olarak bu kitabı kaleme almıştır.

Bankacılık sektörünün vergilendirilmesi konusuyla bir şekilde ilişkisi olan her kişi ve kuruma çok faydalı olacağına inandığımız ve konusunda geniş kapsamlı bilgileri içeren bu kitabı; başta bankalarda çalışan uygulamacılar, sektörle ilgili BDDK, SPK gibi kurumların çalışanları, Vergi Yargısı mensupları ve tabii ki Maliye Bakanlığı’ndaki özellikle Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Vergi Denetim Kurulu (VDK) ilgililerinin dikkatlerine arz ederiz.”

TL mevduatta stopaj desteği uzatılacak

Hükümetten bütçeye 'tedbir paketi'

Kamu Maliyesi raporunun ilki yayımlandı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)