BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis 14 Temmuz'a kadar çalışacak----

Meclis 14 Temmuz'a kadar çalışacak

Meclis 14 Temmuz'a kadar çalışacak
09 Temmuz 2013 - 18:28 www.finansgundem.com

AK Parti'nin kabul edilen önergesi doğrultusunda TBMM Genel Kurulu 14 Temmuz Pazar günü gecesine kadar çalışma kararı aldı

Tatile girmeden önce torba teklif ve darbelere zemin oluşturduğu öne sürülen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik yapılmasını da içeren tasarıyı geçirmeyi hedefleyen AKP'nin kabul edilen önergesi doğrultusunda TBMM Genel Kurulu 14 Temmuz Pazar günü gecesine kadar çalışma kararı aldı. 
İç tüzüğe göre TBMM, genel kurulda karar alınmaması halinde 1 Temmuz-1 Ekim arasında tatile çıkıyor. TBMM Genel Kurulu 25 Haziran'da bu yasama döneminin 1Temmuz'da sonlanmaması yönünde karar almış, ancak kararda hangitarihten itibaren çalışmalara son verileceğine dair herhangi bir hüküm yer almamıştı. 
TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde alınan karar doğrultusunda bu geceden itibaren TBMM'nin tatile çıkması kararı alınmıştı ancak hedeflendiği gibi iki yasa çıkmadığı için AKP çalışma takvimini yeniden düzenledi.
Buna göre, TBMM Genel Kurulu bu hafta Pazar gecesine kadar çalışmalarını sürdürecek. Genel Kurul gündeminde bulunan torba teklif, sicil affından yasadışı bahis oyunlarının engellenmesine, sözleşmeli personelin  kadroya alınmasından sürücü belgelerinde kadar pek çok önemli değişiklik öngörüyor.  
Teklifte, Turkcell'de yaşanan yönetimsel sorunlar gibi; halka açık şirketlerin boş yönetim kurulu üyelikleri ve toplanamayan genel kurulları gibi konularda SPK'nın res'en yapacağı işlemleri de düzenliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)