BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMB'ye mühendis Başkan Yardımcısı----

MB'ye mühendis Başkan Yardımcısı

MB'ye mühendis Başkan Yardımcısı
06 Haziran 2013 - 10:02 www.finansgundem.com

TCMB Başkan Yardımcısı olabilme şartları esnetildi

TCMB Başkan Yardımcısı olabilme şartları esnetildi. Daha önce sadece “hukuk, maliye, ekonomi, işletme, bankacılık ve finans” eğitimi alanlar başkan yardımcısı olabilirken, yeni kararla “mühendislik, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ile istatistik ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde” eğitim görmüş olanlar da başkan yardımcısı olabilecek.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı olabilme şartları esnetildi. Daha önce sadece “hukuk, maliye, ekonomi, işletme, bankacılık ve finans” eğitimi alanlar başkan yardımcısı olabilirken, yeni kararla “mühendislik, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ile istatistik ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde” eğitim görmüş olanlar da başkan yardımcısı olabilecek.
Bakanlar Kurulu’nun Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Anonim Şirketinin Esas Mukavelesinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, başkan yardımcıları hukuk, maliye, ekonomi, işletme, bankacılık, finans, mühendislik, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ile istatistik alanlarından birinde veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde lisans veya lisansüstü öğrenim görmüş, yeterli bilgi ve deneyime sahip ve meslekleri ile ilgili olarak en az 10 yıl çalışmış kişiler arasından Başkan’ın önerisi üzerine müşterek kararla 5 yıl süreyle atanacaklar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)