BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMB daha fazla dikkat gösterecek----

MB daha fazla dikkat gösterecek

MB daha fazla dikkat gösterecek
22 Ocak 2013 - 16:34 www.finansgundem.com

JP Morgan: "MB önümüzdeki dönemde faiz kararlarının genişleme yönlü etkilerine daha fazla dikkat gösterecek"

JP Morgan, TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan faiz koridorunun alt ve üst bantlarınını düşürülmesi kararının beklentilerin dışında olduğunu, kredilerde büyümenin ve ekonomik aktivitenin toparlandığı ortamda piyasa katılımcılarının büyük bölümünün faizlerin değiştirilmemesini beklediğini belirtti.
TCMB'nin önümüzdeki dönemde faiz oranlarında değişikliğe gitmeyeceğini ve politika adımlarının yakın gelecekteki etkilerini ölçmeye çalışacağını öngören JP Morgan, bu yöndeki beklentileri için ana risk olarak ise devam eden sermaye girişlerinin, TCMB'yi bugün yaptığının benzerini yapmaya zorlaması olasılığını gösterdi.
JP Morgan, TCMB PPK açıklamasının, Banka'nın önümüzdeki dönemde daha ihtiyatlı olacağı beklentilerine paralel olduğunu belirtirken, TCMB'nin önümüzdeki dönemde alacağı Faiz kararlarının genişleme yönlü etkilerine daha fazla dikkat göstereceğine inandıklarını vurguladı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)