BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMavi Marmara davacılarına çağrı----

Mavi Marmara davacılarına çağrı

Mavi Marmara davacılarına çağrı
03 Nisan 2013 - 14:10 www.finansgundem.com

İsrail’den gelen özür sonrası strateji değişti… Hükümet dava açan ailelerden ne istedi?

İsrail'den gelen özrün ardından hükümet Mavi Marmara saldırısının kurbanlarının tazminatları için ilk adımı attı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün akşam Mavi Marmara kurbanlarının aileleriyle biraraya geldi. Zeynep Gürcanlı’nın Hürriyet’teki haberine göre Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun organizasyonu ile gerçekleşen yemekli buluşmada kendisi de bir hukukçu olan Arınç, ailelere İsrail ile varılan mutabakat konusunda ilk elden bilgi verdi.
İsrail'le varılan uzlaşmanın unsurlarından biri de İsrail Devleti'nin kurbanlar için tazminat ödemesi karşılığında ailelerin İsrailli yetkililer aleyhine açtıkları davalardan vazgeçmeleriydi. Ancak İsrail'le mutabakatın açıklanmasının ardından ailelerin bazıları davadan vazgeçmeyeceklerini açıklamışlardı.
İsrail'den, Mavi Marmara kurbanlarına verilecek tazminat miktarını belirlemek üzere gelecek bir heyetle görüşmeler başlayacak. İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde ailelerin hem tazminat alıp, hem de davada ısrar etmeleri mümkün değil. Ailelerin tazminat istemeyip davada ısrar etmeleri halinde ise İsrail-Türkiye mutabakatı geçersiz kalabilir.
İsrailli yetkililer hakkında İstanbul'da halen görülmekte olan kamu davasının ise tazminata rağmen düşürülmesi hukuken mümkün değil. Ankara'da dün akşam gerçekleşen yemekte tüm bu unsurlar kurbanların ailelerine Arınç tarafından anlatıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)