BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMASAK: Terör ve finansmanı ile etkin bir şekilde mücadele edilecek----

MASAK: Terör ve finansmanı ile etkin bir şekilde mücadele edilecek

MASAK: Terör ve finansmanı ile etkin bir şekilde mücadele edilecek
07 Nisan 2021 - 16:14 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK), bugünkü Resmi Gazete'de yer alan 377 kişinin mal varlığının dondurulması kararına ilişkin açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK), bugünkü Resmi Gazete'de yer alan 377 kişinin mal varlığının dondurulması kararına ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada,  “Malvarlığı dondurma” tedbirinin, Türk hukukuna ilk olarak 7/2/2013 tarihli ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun ile uygulandığı hatırlatıldı.

Anılan Kanun uyarınca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1267, 1988, 1989 ve 2253 sayılı Kararları kapsamında kişi, kuruluş ve organizasyonların malvarlığının dondurulabilmesi; Türkiye’nin yabancı devletlerden ve yabancı devletlerin Türkiye’den terörizmin finansmanı ile mücadele kapsamında malvarlığı dondurma talebinde bulunabilmesine imkân sağlandığı belirtildi.

MASAK'ın, terör ve terörizmin finansmanı ile etkin bir şekilde mücadele etmek için ulusal ve uluslararası tüm hukuksal araçları kararlılıkla kullanmaya devam edileceğinin vurgulandı.

MASAK açıklaması şu şekilde:

Resmî Gazete’de bugün yayımlanan 2021/1 sayılı Kararla terör örgütlerine yönelik olarak malvarlıklarının dondurulması kararı alınmıştır. Alınan kararla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli olmuştur:

1- “Malvarlığı dondurma” tedbiri, Türk hukukuna ilk olarak 7/2/2013 tarihli ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun ile girmiştir.

2- Anılan Kanun uyarınca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1267, 1988, 1989 ve 2253 sayılı Kararları kapsamında kişi, kuruluş ve organizasyonların malvarlığının dondurulabilmesi; Türkiye’nin yabancı devletlerden ve yabancı devletlerin Türkiye’den terörizmin finansmanı ile mücadele kapsamında malvarlığı dondurma talebinde bulunabilmesine imkân sağlanmıştır.

3- 27/12/2020 tarihli 7262 sayılı Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Önlenmesine İlişkin Kanun’un 38.maddesi ile de BMGK kararına ya da yabancı ülke taleplerine bağlı olmaksızın, ülkemizin terör örgütleri ile ilgili kişi, kuruluş ve organizasyonların doğrudan Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması mekanizması ihdas edilmiştir.

4- 7262 sayılı Kanun’un 38.maddesine göre, Değerlendirme Komisyonu’nun önerisi ile Hazine ve Maliye Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın kararına istinaden “malvarlığı dondurma” işlemi tesis edilmektedir.

5- Bugünkü Resmî Gazete’de yayımlanan anılan Karar ile Türk Mahkemelerince terör örgütü olduğuna karar verilen FETÖ/PDY, DEAŞ, PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütü üyesi olan toplamda 377 kişi, kuruluş ve organizasyonların ülkemizde bulunan tüm malvarlıkları dondurulmuştur.

6- Ülkemiz, terör ve terörizmin finansmanı ile etkin bir şekilde mücadele etmek için ulusal ve uluslararası tüm hukuksal araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

FETÖ ve PKK elebaşlarının mal varlıkları donduruldu

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keklik07 Nisan 2021 16:35

    Aihme gidip tazminat kazanma imkanı verdiniz böylelikle.at fav a bekle

  • Maarif07 Nisan 2021 19:38

    Akın ipek hakkındaki masak raporu temiz çıkmıştı. Aihme gidip geri alır o malları. Savcılar çok yeteneksiz