BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMASAK PKK’nın 60 milyar dolarının peşinde----

MASAK PKK’nın 60 milyar dolarının peşinde

MASAK PKK’nın 60 milyar dolarının peşinde
27 Ocak 2013 - 09:02 www.finansgundem.com

Ankara, terör örgütünün ABD ve AB’deki mal varlığına odaklandı. MASAK bu paranan tasfiyesi için formül arıyor

İmralı süreci kapsamında Ankara’daki son toplantılarda PKK’nın finans bağlantıları ve ticari ilişkileri de mercek altına alındı. Bülent Aydemir’in Habertürk’teki haberine göre örgütün Türkiye-Kuzey Irak-Avrupa üçgeninde ve hatta ABD’de bağlantılı olduğu şirketler aracılığıyla kontrol ettiği 50-60 milyar dolarlık para kaynağının nasıl tasfiye edileceği masaya yatırıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) başta olmak üzere devletin ilgili tüm birimleri titiz bir çalışma yürütüyor. 
PKK tasfiye olursa bu paranın nereye gideceği ve nasıl paylaşılacağı konusundaki belirsizlik değerlendirilerek, PKK silah bıraksa bile örgüt yöneticilerinin bu parayı bırakmak istemeyecekleri ifade ediliyor. PKK gelirlerinin sadece uyuşturucu, silah kaçakçılığı bağış veya haraçtan oluşmadığı, legal faaliyet gösteren dev şirketlerin ve ticari kuruluşların da örgüte ciddi kaynak sağladığı ifade ediliyor. Kara para aklayan şirketlerin yanı sıra; terör örgütü adına ticari faaliyette bulunan şirketlerle ilgili kapsamlı bir liste hazırlandı. Örgütün nakit para kaynağının tespitine ilişkin de önemli mesafeler alındığı belirtiliyor. Ancak bu kaynakların tamamına ulaşılması ve bu şirketlerin tespit ve tasfiyesi için uluslararası işbirliğine ihtiyaç duyuluyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)