BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Marmara Üniversitesi'nde usulsüz atama----

Marmara Üniversitesi'nde usulsüz atama

 Marmara Üniversitesi'nde usulsüz atama
01 Ekim 2022 - 13:17 www.finansgundem.com

Marmara Üniversitesi’nde, 2008 yılından bugüne dek hiç müdürlük sınavı açılmadığı, müdürlük kadrolarına mevzuatta belirlenen şartlar dikkate alınmadan sınavsız atamalar gerçekleştirildiği tespit edildi.

Sayıştay'ın 2021 yılı Marmara Üniversitesi Denetim Raporu'nda, 2008 yılından bugüne dek hiç müdürlük sınavı açılmadığı, üniversitenin şube müdürlüğü kadrolarına çoğunlukla fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği görevlerinde bulunanların atandığı ortaya çıktı.

Atamalarla ilgili mevzuata yer verilen raporda, “Her ne kadar görevde yükselebilme genel olarak sınav şartına bağlanmış olsa da yönetmelik buna bir istisna getirmiş ve şube müdürü ile aynı ya da daha üst görevlerde bulunanlardan en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak kaydıyla genel hükümlere göre sınavsız atama yapılabileceği, yine söz konusu üst veya denk görevlerde bulunanların sınav şartı aranmaksızın şube müdürlüğü gibi alt görevlere atanabileceği hüküm altına almıştır” denildi.

“EN SON 2008'DE SINAV AÇILDI"

Sözcü'den Özlem Güveml'nin haberine göre mevzuat hükümlerinden de açıkça anlaşılacağı üzere aslolanın memurun eşitlik ve liyakat esasları doğrultusunda objektif kriterler dahilinde görevinde yükselebilmesi olduğuna dikkat çekildi. Ancak, Marmara Üniversitesince 2008 yılından bu tarafa hiç müdürlük sınavı açılmadığı, müdürlük kadrolarına çoğunlukla şube müdürlüğünden daha üst veya eşit görev olarak kabul edilen fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği görevlerinde bulunanların atandığı vurgulandı.

“EŞİTLİK VE LİYAKAT ESASI GÖZARDI EDİLDİ”

Bu şekilde şube müdürlüğüne atananların tamamının önce denk görev niteliğinde bulunan kadrolara atandığı ve akabinde de kısa süre sonra şube müdürlüğü kadrolarına atamalarının gerçekleştirildiği belirtildi. Böylelikle, kısa süreli atamalarla söz konusu görevlere getirilen kişilerin, yönetmeliğin istisna hükmünden yararlanılarak şube müdürlüğü kadrolarına getirildiği, mevzuatla getirilen eşitlik ve liyakat esasının göz ardı edildiğinin altı çildi.

“ATAMALAR MEVZUATA AYKIRI”

Söz konusu istisnanın bu tür atamalarda sadece sınav şartını ortadan kaldırdığına dikkat çekilerek “Bu şekilde ataması yapılacak kişilerin 657 sayılı Kanun ve Yönetmelik’te belirlenen diğer şartları taşıyor olması gerekmektedir. Ataması yapılan kişilerin büyük çoğunluğu, yönetmelikte ifade edilen ve şube müdürlüğü görevinden daha alt görev grubu içerisinde üç yıl süreyle çalışma şartını taşımamaktadırlar. Bu nedenle de mevzuatın eşitlik ve liyakat esaslarına aykırı olan söz konusu atamalar, aynı zamanda mevzuata da açıkça aykırı olarak gerçekleştirilmiştir. Söz konusu uygulama, üniversitenin kanunlarla belirlenmiş amaçlarına ulaşması ve memurların eşitlik ve liyakat esasları dahilinde görevlerini yerine getirebilmeleri açısından riskler barındırdığı değerlendirilmektedir” denildi.

17 yaşındaki genç Marmara Üniversitesi'ni hackledi

 

Marmara Üniversitesi Kampüsü Boğaziçi'ne tahsis edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)