BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMarmara Üniversitesi arazisine 6 talip çıktı----

Marmara Üniversitesi arazisine 6 talip çıktı

Marmara Üniversitesi arazisine 6 talip çıktı
16 Mart 2018 - 05:52 www.finansgundem.com

Nişantaşı'ndaki arazi için düzenlenen ihaleye 6 firma ya da ortaklık teklif sundu

Emlak Konut GYO, İstanbul Nişantaşı’ndaki Marmara Üniversitesi arazisi için ihale düzenlendi.

Gelir paylaşım ihalesinin dün gerçekleşen ilk oturumunda 6 firma ya da ortaklık teklif sundu. Astaş Gayrimenkul, Caba İnşaat, Doruk GYG Şehircilik, Eltes İnşaat (Dap Yapı markası)-İstlife Yapı Ortaklığı, Taşyapı İnşaat, Özak GYO- İnt-er Yapı Ortaklığı ihaleye katılan firmalar oldu. Arsada kimin proje geliştireceği ise daha sonra yapılacak ikinci oturumda belli olacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak nihai oturumda açık arttırma pazarlık ve kapalı zarfla teklif alma işlemleri gerçekleşecek. Yaklaşık 25 dönümlük arazide, ticaret ve konut alanları ile park alanları yer alacak.

TOKİ ile Marmara Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Nisan 2016’da Halkalı, Nişantaşı ve Bahçelievler Yerleşkeleri TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ de bunun karşılığında Maltepe’deki 2 milyon 455 bin metrekare büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası arazisini üniversiteye vermişti. 3 kampüsü alan TOKİ, Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Haziran 2016’da Emlak Konut GYO’ya satmıştı. Emlak Konut GYO, Nişantaşı’ndaki toplam 24 bin 468 metrekare olan arsaları 455 milyon liraya satın aldığını açıklamıştı. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)

Marmara Üniversitesi ihalesi yarın yapılıyor

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birkişi 16 Mart 2018 18:20

    Okul arazisi satılacak ıyi kotu bizi alakadar etmez zaten önüne de gecemeyiz fakat biz öğrenciler olarak satılacak arazilerden sonra eğitim hayatımıza nerede devam edecekmisin cok muğlâk olduğu aşikar.Fakultenin bizi bilgilendirmedigi bu sorunlara da birazcık el atarsanız seneye ev veya yurtlarda kalacak olan tüm öğrencilere de yardımcı olmus olacaksiniz

  • Adam16 Mart 2018 09:59

    İşte Yeni Türkiye. Üniversite arazisi de yağmalanıyor böyle. Maşallah. Madem tarihi, tutacaksın, lafa gelince Osmanlı Selçuklu atalarımız falan, icraata gelince herşey para. Maşallah.

  • Zühtü16 Mart 2018 08:40

    Ekgyo düşer. Yatırımcısınıda satıyor