BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMariupol'deki Azovstal çelik fabrikası, teknopark olacak----

Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikası, teknopark olacak

Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikası, teknopark olacak
01 Ağustos 2022 - 14:27 www.finansgundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Husnullin, Mariupol'deki Azovstal fabrikasının, teknopark olacağını açıkladı

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, Mariupol kentindeki Azovstal çelik fabrikasının teknopark olacağını söyledi.

RBK gazetesine demecinde Azovstal fabrikasında artık eski teknolojiler kullanılarak üretim yapılmayacağını kaydeden Husnullin, "Ancak fabrika arazisinde kenti besleyecek istihdam alanlarını mutlaka oluşturacağız. Büyük ihtimalle bir teknopark olacak. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Mariupol kentinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili planlara değinen Husnullin, kentteki kısmen yıkılmış tarihi binaların restore edileceğini, altyapının tamamen değiştirileceğini ve eylül ayına kadar ilk konutların ve sosyal tesislerin inşasının tamamlanacağını bildirdi.

2025 yılına kadar kent nüfusunun 350 bine çıkmasını öngördüklerini anlatan Husnullin, demiryolu da dahil yeni ulaşım ağlarının, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla parklar kurulacağını ifade etti.
Yetkili, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin yeniden yapılandırmasının Rusya'nın bölgelerinin gelişimine yönelik bütçelerden kesinti yapılmadan gerçekleştirileceğinin de altını çizdi.

Mariupol Kent Konseyi'nin verilerine göre şehirde süren 2 aylık şiddetli çatışmalarda kentin yüzde 90'ı yıkılmış durumda. Kentte yaklaşık 150 bin kişi kaldı, henüz tüm kent sakinleri elektrik, su ve gaz hizmeti alabilmiş değil. Bazı insanlar bodrumlarda yaşamaya ve odun ateşinde yemek pişirmeye devam ediyor.

Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı başladı

 

'Ukrayna için ayrılan para Ukrayna'ya hiç ulaşmıyor'

 

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)