BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaliki petrol resti çekti----

Maliki petrol resti çekti

Maliki petrol resti çekti
12 Ocak 2014 - 18:03 www.finansgundem.com

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin Türkiye’ye Bağdat’ın izni olmadan petrol ihraç etme planı ile ilgili konuştu

Irak Başbakanı Maliki, “Bu asla izin vermeyeceğimiz bir anayasa ihlalidir. Ne bölgeye (Kuzey Irak), ne de Türk hükümetine izin veririz” dedi. Maliki, Bağdat’ın izni olmaksızın Türkiye’ye petrol ihracatı yapması durumunda Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne yapılan hükümet desteğini kesmekle tehdit etti.

Öte yandan Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin eş-Şehristani'nin, Türkiye'nin Bağdat Maslahatgüzarı Efe Ceylan'ı bakanlığa çağırarak, Irak petrolünün ülkenin kuzeyinden Ceyhan Limanı'na sevkiyatı ile ilgili itirazını bildirdiği ifade edildi. 

Şehristani'nin basın bürosundan yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı'nın görüşmede, Türkiye'nin iki ülke arasında imzalanan anlaşmalara uymasını istediği belirtildi. Açıklamada Şehristani'nin, "Irak, hükümetin onayı olmadan ülke topraklarından petrol ihraç edilmesini, anayasada Iraklıların mülkiyetine ait olduğu belirtilen petrol servetine yönelik bir ihlalolarak görüyor. Türkiye'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden Ceyhan Limanı'na petrol sevkiyatına izin vermesine itiraz ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)