BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMali, Fransız gazeteciyi sınır dışı etti----

Mali, Fransız gazeteciyi sınır dışı etti

Mali, Fransız gazeteciyi sınır dışı etti
08 Şubat 2022 - 12:39 www.finansgundem.com

Afrika'ya yönelik yayımlarıyla bilinen Fransız Jeune Afrique dergisi muhabiri Benjamin Roger, Mali'den sınır dışı edildi.


Paris'te ikamet eden ancak 6 Şubat gecesi, Mali'nin başkenti Bamako'ya ulaşan gazeteci Benjamin Roger'in kaldığı otelde gözaltına alındı. Jeune Afrique'ten yapılan açıklamada, Roger'nin geçerli bir vizeyle ülkeye girdiği ve gazeteci kimliğini gizlemediği söylendi. Roger'in polis merkezindeki sorgusunun ardından sınır dışı edildiği bildirildi.

Mali'de en son 2018 yılında Fransız RFI radyosu muhabirinin akreditasyonu iptal edilmiş, o tarihten bu yana hiçbir gazeteci sınır dışı edilmemişti. Geçiş hükümeti, geçen ay, yabancı gazetecilere yönelik yeni bir akreditasyon süreci başlatacaklarını duyurmuştu.

Fransa-Mali gerginliği

Wagner askerlerinin Mali'de konuşlanacağı iddialarından bu yana 2 ülke arasında esen soğuk rüzgarlar, son dönemde yerini sert söylemlere bırakmıştı.

Son olarak Ağustos 2020'den bu yana yönetimdeki cuntanın demokratik seçimleri 5 yıl sonra düzenleyeceğini açıklaması, bu ülke ile uluslararası toplum arasındaki ipleri iyice germişti. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Mali'deki geçiş hükümetini "gayrimeşru" şeklinde nitelemesi sonrasında Mali, Fransa'nın Bamako Büyükelçisi Joel Meyer'den ülkeden ayrılmasını istemişti.

Mali'den Fransa'ya terörü destekleme suçlaması

 

Mali her alanda Türkiye ile iş birliğini güçlendirmek istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)