BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMali danışmanlara genç yatırımcı akını----

Mali danışmanlara genç yatırımcı akını

Mali danışmanlara genç yatırımcı akını
13 Eylül 2021 - 16:24 www.finansgundem.com

2020 yılından itibaren borsa yatırımlarına ilişkin taleplerin artmasıyla mali danışmanlar için de yeni bir müşteri portföyü oluştu. Danışmanlık şirketleri robo danışmanlık gibi hizmetlerle bu yeni yatırımcıları ulaşmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Salgın sonrasında danışmanlık hizmetlerine artan talep, varlık yöneticileri arasında dalgalı piyasalarda yol bulmak için yardıma ihtiyaç duyan müşterileri kapabilme yarışına dönüştü.

Yeni borsa hesabı açılışları, piyasalardan elde edilen yüksek kazançlar ve merkez bankalarının faiz oranlarını düşük tutması son yıllarda perakende yatırımcıların borsaya girişini hızlandırdı ve risk toleransını artırdı. Ancak yeni yatırım ortamı saf dijital hizmetler sonan bir diğer deyişle ‘robo’ danışmanlara ve dijitalle insan dokunuşlarını birleştiren hibrit danışmanlık modellerine olan talebi de teşvik etti.

Financial Times’ın haberine göre Vanguard’ın Çevirimiçi Profesyonel Para Yönetimi Hizmeti Birimi Başkanı Brian Concannon konuyla ilgili açıklamasında, “Belirsizlik zamanları genellikle insanları tavsiye aramaya iter. İnsanların tavsiye almalarının yaygın bir nedeni, zamanla servetlerinin artması ve yatırım konusunda daha özenli olmaya ihtiyaç olduğunu fark etmeleridir” ifadelerine yer verdi.

Concannon’un analizleri, hisse alım satım hesabı açılışlarındaki bu yılki artışla birlikte gelecekte daha başarılı yatırımcıların danışmanlıklara olan talebinin artacağını gösteriyor. Bununla birlikte, birçok yatırımcının piyasalara ilk girişlerinden sonra başka nedenlerle profesyonel yardım istediğine dair de kanıtlar vardır.

Varlık danışmanlığı şirketi Celent'in Servet Yönetimi Analisti Awaad Aamir, "Risk burada önemli bir rol oynuyor. Birçok kendi kendini yöneten yatırımcı tüm silahlarını kullanarak yatırıma başlar ve para kaybetmeleri mali tavsiye almaları konusunda onları motive eder" açıklamasında bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, son zamanlarda komisyonsuz hisse alım satım hizmetlerinin yaygınlaşması ve yüksek fiyatlı hisse senetlerinin bölünerek satılabilmesi gibi uygulamalar, çevrimiçi finans sektöründeki önemli dalgalanmaları açıklıyor.

Celent verilerine göre, ABD'nin yeni yatırım hesaplarının sayısı 2016'da 35 milyon civarındayken geçtiğimiz yılın sonunda 63 milyona kadar yükseldi. Şirket, bu rakamın 2021 sonunda 75 milyona, 2024'te ise 115 milyona ulaşacağını öngörüyor.

Aracı kurum Charles Schwab, "küresel salgına, ekonomik belirsizliklere ve piyasa oynaklığına" rağmen 2020'de yeni perakende yatırımcı hesaplarındaki dalgalanmayı tanımlamak için bu yılın başlarında "yatırımcılar nesli" terimini ortaya attı. Schwab, tüm ABD hisse senedi yatırımcılarının yüzde 15'inin 2020'de yatırım yapmaya başladığını ve ortalama yaşlarının 35 olduğunu tespit etti.

Ancak Schwab'ın bu yeni yatırımcılarla yaptığı ankette, "bu grubun tamamının kısa vadeli risk alan yatırımcılar olmadıkları" ve "eğitim ve profesyonel rehberlikle desteklenen bilinçli kararlar almak istedikleri" kaydedildi.

Bu nedenle Vanguard, Schwab ve Fidelity gibi dev danışmanlık şirketleri hem dijital hem de insan platformlarını kapsayan hibrit danışmanlık hizmetleri sağlamayı amaçlıyorlar. JPMorgan gibi diğer firmalar da İngiltere'deki Nutmeg gibi danışmanlık platformları satın alırken, Vanguard da İngiltere'deki yatırımcılar için bir danışmanlık hizmeti başlattı.

Concannon konuyu, "Erişilebilirlik, uygun fiyat ve farkındalık, danışmanlık hizmetlerine olan talebi yönlendiren üç faktördür," diye açıklıyor.

 

Bank of America’ya yeni CFO

 

FED çekildiğinde borsalar ayakta kalacak mı?

 

Ekonomik toparlanma endişeleri emtiada yoğun satışa neden oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)