BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank of America’ya yeni CFO----

Bank of America’ya yeni CFO

Bank of America’ya yeni CFO
13 Eylül 2021 - 15:45 www.finansgundem.com

Dev ABD bankası Bank of America üst düzey yöneticilerinden Tom Montag’in emekliliğini istemesinin ardından lider kadrosunu yeniden yapılandırıyor. Banka Montag’in yerine bir isim atamak yerine yöneticilerine ek sorumluluklar getirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America üst düzey kadrosunda değişikliğe gitti. Banka tecrübeli yöneticilerinden Tom Montag’in emekliliğinin ardından yeni bir baş finans sorumlusu (CFO) atayacak. BofA ayrıca iki üst düzey yönetici için de ek sorumluluklar yükledi.

Financial News’in haberine göre bankadan yapılan açıklamada, şu anda küresel ticari bankacılık başkanı olan Alastair Borthwick'in önümüzdeki çeyrekte CFO Paul Donofrio'nun yerini alacağı ve CEO Brian Moynihan'ın altındaki bir dizi kilit alandaki üst düzey yöneticinin de terfi edeceği belirtildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 2008 Küresel Finansal Kkrizi sonrasında Bank of America'nın yatırım bankasına liderlik eden Tom Montag bu yılın sonunda görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Banka Montag’in yerine geçecek doğrudan bir isim vermedi. Bunun yerine Küresel Piyasalar Başkanı Jim DeMare’ye ve Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Matthew Koder’e ek sorumluluklar verdi.

BofA’nın Avrupa Birimi CEO’su ve birimin Sabit Gelir, Para Birimleri ve Emtia Satışları Başkanı Sanaz Zaimi de görevi bırakacak. BofA’da 12 yıllık tecrübesi bulunan ve Brexit sonrası bankanın Paris ticaret merkezini inşa etmekle sorumlu olan Zaimi yatırım bankası alanındaki en kıdemli kadın yöneticilerden birisi. Zaimi’nin yakın çalışma arkadaşı olan Montag’in ayrılmayı açıklamasının ardından tecrübeli yöneticinin de ayrılmayı tercih etmesi büyük ölçüde bekleniyordu.

Moynihan konuyla ilgili paylaştığı yaptığı açıklamasında, "Bu değişikliklerle, şirketimiz, müşterilerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımız için görev yapacak ve Sorumlu Büyüme hedeflerimizin ikinci on yılını sürdürmeye kararlı son derece enerjik liderleri görevlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yabancı bankalar faiz indirimi bekliyor

 

FED çekildiğinde borsalar ayakta kalacak mı?

 

Leasing şirketlerinin karı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)