BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMahmud Abbas’tan Arap ülkelerine çağrı----

Mahmud Abbas’tan Arap ülkelerine çağrı

Mahmud Abbas’tan Arap ülkelerine çağrı
28 Ekim 2023 - 23:45 www.finansgundem.com

Mahmud Abbas’tan olağanüstü toplantı çağrısı geldi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap ülkelerinin liderlerine, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının son bulması için "olağanüstü toplantı" çağrısında bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu, son gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Toplantıda konuşan Filistin Devlet Başkanı Abbas, Arap ülkelerinin liderlerine Filistin halkına ve davasına yönelik vahşi saldırıların durması, bölgesel ve uluslararası meydan okumalarla mücadele, Filistin halkının topraklarında kalması için gerekli olan her şeyin yapılması ve başkenti Kudüs olan Filistin devletinin topraklarındaki işgalin son bulması için olağanüstü toplantı çağrısında bulundu.

Abbas, “Gazze’deki halkımız tüm dünyanın gözü önünde soykırıma, İsrail güçlerinin katliamına maruz kalıyor” dedi.

3 binden fazla Filistinli çocuk

İlk andan itibaren saldırıların durması için tüm çabayı sarf ettiklerini ve dünya liderleriyle yoğun iletişime geçtiklerini dile getiren Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Gazze’de “acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının” istendiği karar tasarısına rağmen İsrail güçlerinin kara saldırılarına geçtiğine ve Gazze’yi yoğun şekilde bombaladığına dikkati çekti.

Abbas, “3 binden fazla Filistinli çocuğun öldürülmesi karşısında nasıl susulur? Hastanelerin bombalanması karşısında nasıl sessiz kalınır? Bu vahşi yıkım ve sivillere yönelik toplu cezalandırma karşısında nasıl susulur?” ifadelerini kullandı.

İsrail'e baskı çağrısı

“Tüm dünya ülkelerine Filistin halkının kanını akıtmaya son vermesi için İsrail’e baskı yapma” çağrısında bulunan Abbas, Filistin halkına da İsrail güçlerinin Gazze’de, Batı Şeria’da ve Kudüs’te Filistinlilere karşı yürüttüğü savaşa karşı topraklarında dik durma, dayanışma içinde olma, tehcirle ve yeni bir Nekbe’yle (Büyük Felaket) mücadele etme çağrısı yaptı.

Kudüs ebedi başkentimiz olacak

İsrail’in Gazze’de yıktığı her şeyi yeniden imar etme taahhüdünde bulunan Abbas, şunları kaydetti:

“Gazze; Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın yanı sıra Filistin devletinin temel parçası, saldırganların boğazında bir hançer olarak kalacaktır. Kudüs de Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsallarıyla bizim ebedi başkentimiz olarak kalacak.”

UNİCEF'ten Gazze için ateşkes çağrısı

 

Netanyahu, Gazze'de ikinci aşama başladı

 

Guterres Gazze için ateşkes çağrısını yeniledi

 

Yusuf İslam: Şu anda Gazze’de yaşananlar soykırımdır!

 

Erdoğan: Gazze için kıyamdayız!

 

Lavrov'dan Gazze uyarısı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A.g.29 Ekim 2023 00:34

    MÜSĹÜMAN SAYDIĞIMIZ S.ARABİSTAN KATAR BAHREYN BAE ERİTRE KUVEYT IRAK VS ÜLKELERİNDEKİ ABD ÜSLERİNİ KAPATMALILAR ABD UÇAK GEMİLERİ AKDENİZDEN HAVALANACAK İSTEDİĞİ BÖLGE ÜLKESİNİ BOMBALACAK KUVEYTE KATARA V.S. BASRA KÖRFEZİNDEKİ ÜSLERİNE YA DA UÇAK GEMİLERİNE İNECEK ORADAN HAVALACAKLAR AKDENİZDE GEMİLERE İNECEKLER BU GÜCE SADECE ÇİN RUSYA VE MÜTTEFİKLERİ KARŞI KOYABİLİR