BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMadoff hapisteyken bela oldu----

Madoff hapisteyken bela oldu

Madoff hapisteyken bela oldu
16 Aralık 2013 - 07:57 www.finansgundem.com

JP Morgan, tarihin en büyük dolandırıcılıklarından biri olan Madoff'un saadet zinciri ile ilgili davada 2.5 milyar dolar ceza ödeyecek

Tarihin en büyük dolandırıcılıklarından olan Bernard Madoff'un saadet zincirinin kurbanlarının zararları karşılanıyor.
Son olarak JP Morgan Chase&Co.'nun dolandırıcılıktaki ihmalinden dolayı 2.5 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmesiyle kurbanlar için kurulan fonun büyüklüğü toplam zararın yüzde 71'ine ulaştı.
ABD'li yetkililer, JPMorgan'ın Wall Street'in en büyük yolsuzluğuna imza atan Madoff'un, saadet zincirini görmezden gelmekle suçlanıyor.
Otoritelerle anlaşan JPMorgan, 1 milyar doları Madoff mağdurlarının kurduğu fona aktarılmak üzere, 2.5 milyar dolar ceza ödeyecek. Finansal regülatörler geri kalan cezayı da şirketin para aklamayı önleyici tedbir sistemindeki boşluklar nedeniyle kesecek.
JPMorgan'dan gelen parayla birlikte Irving Picard'ın kurduğu fonun toplam büyüklüğü 13 milyar dolara ulaştı. Bu da zararın üçte ikisine denk geliyor. Fonun zararları karşılamadaki başarı birçok mağdurun ümitsiz olduğu bir süreçte büyük başarı sayılıyor.
JPMorgan'ın 57 yaşındaki CEO’su Jamie Dimon ise bankanın başını ağrıtan soruşturmaları anlaşmaya bağlamaya çalışıyor. Banka, soruşturmalara harcanan ve harcanacak olan kaynaklar nedeniyle ekimde ilk kez çeyrek dönem zararı vermişti.
ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan, ABD'de ve diğer ülkelerde açılan soruşturmaları atlatmak için toplam 23 milyar dolarlık bir mali ceza bütçesi ayırdığını belirtiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)