BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan 'Ukrayna'ya askeri birlik gönderme' mesajı----

Macron'dan 'Ukrayna'ya askeri birlik gönderme' mesajı

Macron'dan 'Ukrayna'ya askeri birlik gönderme' mesajı
15 Mart 2024 - 02:09 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya askeri birlik gönderme seçeneğinin mümkün olduğunu söyledi.

Fransa'nın France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi. Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu vurgulayarak, "Strazburg ve Lviv arasında 1500 kilometreden daha az mesafe var." şeklinde konuştu. Ayrıca, "Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner." diyerek, Moskova yönetiminin savaşı kazanması durumunda Avrupa'nın artık güvende olmayacağını savundu.

"Ukrayna'ya askeri birlik gönderme seçeneğini mümkün"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'ya karşı doğrudan savaşmadıklarını ve bu ülkeye karşı savaşmak konusunda asla ilk adımı atmayacaklarını belirtti. Macron, "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı." diyerek Rusya'yı bir rakip olarak gördüklerini ifade etti.

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme seçeneğinin mümkün olduğunu ancak bunun tek sorumlusunun Moskova rejimi olacağını söyledi. Macron, Ukrayna'yı desteklemenin Fransa ve Avrupa'nın güvenliğinin yanı sıra barışı savunmak anlamına geldiğini vurguladı.

Fransa'nın nükleer silahının, Rusya'nın savaşı kazanması durumunda Fransız yaşamını değiştireceğini belirtti ve ülkesinin yoğun bir savaşa hazır olmadığını söyledi.

Macron, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu savunurken, Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma hakkını desteklediğini söyledi. Macron'un, gelecek yıl Odessa'ya askeri birlik gönderilmesi gerektiğini söylediği iddiaları da Le Monde gazetesinde yer aldı.

Çin'den ABD'ye TikTok tepkisi

 

Fransa'dan 'asker' kararı

 

Filipinler'de aşk dolandırıcılığı baskını

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)