BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron’dan isyana sansür----

Macron’dan isyana sansür

Macron’dan isyana sansür
30 Haziran 2023 - 16:43 www.finansgundem.com

Fransa’daki isyanların önüne geçmek isteyen Cumhurbaşkanı Macron, sosyal ağlar üzerinden yapılan isyan merkezli içeriklere sansür getirileceğini açıkladı.

Paris'in Nanterre banliyösünde salı günü polisin 17 yaşındaki Cezayir kökenli bir genci sürücü koltuğunda öldürmesi üzerine başlayan protestolar ülke çapında isyana dönüşürken, çıkış yolu arayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan 'sosyal medyada takip, yakalama ve sansür' açıklaması geldi.

AB zirvesinden ayrıldı

Fransa'daki isyan nedeniyle AB zirvesinden ayrılarak Paris'e dönen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün bakanlar kuruluna hitabında ve ardından yaptığı açıklamada, 'ergen ölümünün kabul edilemez şekilde istismar edilmesini kınadığını' söyledi.

Başbakan Elisabeth Borne ve İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'i iki yanına alarak bakanlar kuruluyla birlikte kameraların karşısına geçen Macron, şu mesajları verdi:

Şiddeti hiçbir şey haklı gösteremez. Bir gencin ölümü kabul edilemez şekilde araçsallaştırılıyor.

Birileri bu fırsatı kullanarak kurumlarımıza saldırmaya çalışıyor... İyi organize olmuş suç gruplarının şiddetini görüyoruz.

Şiddet olaylarına dönen protestolarla başa çıkmak için İçişleri Bakanlığı tarafından ilave imkanlar seferber edilecek, ülke çapında daha fazla güvenlik gücü görevlendirilecek. İsyancıları soruşturması için İçişleri Bakanlığı'na daha fazla kaynak aktarılacak.

Dün gece isyan çıkarmaktan gözaltına alınan 875 kişinin üçte biri reşit değil. Onları evde tutmak ebeveynlerin sorumluluğunda. Ebeveynlerin yerine hareket etmek devletin işi değil.

Sosyal medya şirketlerini en hassas isyan içeriklerini kaldırmaya çağırıyorum. İlerleyen saatlerde en provokatif içeriğin kaldırılması için bu servislerle çalışma organize edeceğiz. Kamu hizmetleri de gerektiğinde bu platformlarla birlikte çalışarak sosyal medyayı isyan çağrısı yapmak ve şiddeti alevlendirmek için kullananları tespit edecek.

Sosyal ağların bu kapsamdaki kullanımlarıyla ilgili gerekli tedbirler alınacak. Sosyal medyadaki yağma çağrılarıyla ilgili düzenleme getirilecek.

En hassas bölgelerde kamu ve belediye binalarını korumak için bazı toplanma ve etkinlikler iptal edilecek. (Sputnik)

Fransa’daki olaylar Belçika’ya sıçradı: Sokaklar yanıyor, yüzlerce gözaltı

 

Fransa'da sokağa çıkma yasağı! Olaylar çığırından çıktı

 

Fransa'da polis bir genci öldürdü, sokaklar karıştı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)