BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Maaşlar enflasyona endekslenmemeli'----

'Maaşlar enflasyona endekslenmemeli'

'Maaşlar enflasyona endekslenmemeli'
21 Eylül 2021 - 10:54 www.finansgundem.com

ECB'den Guindos, enflasyonun kasım ayında tepe yapabileceğinden ötürü maaşların enflasyonu endekslenmemesi gerektiğini savundu,

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Euro Bölgesi'nde enflasyonun Kasım ayında yüzde 3,4-3,5 civarında tepe yapabileceğine inandığını söyledi.

Euro Bölgesi'nde ücretlerde yükseliş olduğuna dair bir işaret görmediğini de ifade eden Guindos, ücret artışları bu yıl enflasyonda yaşanan yükselişe bağlamaya karşı olduğunu, böyle bir durumun enflasyonda hali hazırda ekonomini yeniden açılmasından kaynaklı, geçici olarak görülen yükselişi kalıcı bir hale dönüştürebileceğine inandığını söyledi.

Guindos, "Bazı Avrupa üyeleri emekli maaşları ve bazı kamu çalışanlarının maaşlarını enflasyona endeksliyorlar. Bundan kaçınılması gerekli, çünkü eğer siz ekonomiyi geçici şokların gelişimine endekslerseniz, enflasyondaki bu geçici yukarı yönlü hareket çok daha kalıcı bir şeye dönüşür. Bu kaçınılması gereken bir şey" dedi.

Guindos konuşmasında ayrıca cari fiyat artışlarının beklenmedik etkilerine karşı ECB'nin uyanık olmaya devam edeceğini de vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)