BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLukaşenko: Asya'nın zamanı geldi!----

Lukaşenko: Asya'nın zamanı geldi!

Lukaşenko: Asya'nın zamanı geldi!
13 Ekim 2022 - 13:51 www.finansgundem.com

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi’nde konuşan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Batı'nın diğer ülkelerde darbe düzenleme pratiğinin 3. Dünya Savaşı'nın başlatılması risklerini taşıdığını dile getirdi.


Belarus’un kendi isteğiyle nükleer silahtan vazgeçtiğine değinen Aleksandr Lukaşenko, "Bunun karşılığında ne aldık? Gerçek uluslararası yasal garantilerin yerine vaatler, Budapeşte Memorandumu gibi boş ve desteklenmeyen anlaşmalar, Belarus’ta durumun istikrarsızlaştırılmasına yönelik bitmeyen girişimler" diye konuştu.

Lukaşenko, Batı’nın benzer senaryoyu Ukrayna’da da uyguladığını belirterek "Diğer ülkelerde darbe düzenleme pratiği ve bu zorluğa yanıt vermeyi başaran devletlerin yaptırımlarla cezalandırılması, uluslararası hukuk normlarına nasıl uyuyor? Artık bu soruyu soran bile yok. Cevabımız net olmalıdır. Bu, kabul edilemez ve kazananların olmayacağı 3. Dünya Savaşı'nı başlatma riskini taşıyor" dedi.

'Güvenlik alanındaki durum tüm dünyada kötüleşti'

Güvenlik alanındaki durumun sadece Avrupa’da değil, tüm dünyada kötüleştiğini söyleyen Lukaşenko, sorunların Asya’da da yaşanmaya başladığını savundu. Lukaşenko, "Barışı koruma hizmeti sunan Batılı ülkeler, aslında sadece yangını körüklüyor ve gerilimi azaltmakla ilgilenmiyor. Amaçları kavga yaratmak, herkesi bölmek, pazarlara ve kaynaklara kontrolsüz erişim sağlamaktır" değerlendirmesinde bulundu.

'Ticareti geliştirecek yeni ulaşım koridorlarına ihtiyaç var'

Bu sorunlara karşı koyma yönündeki girişimlerin pekiştirilmesi gerektiğini belirten Lukaşenko, ticareti geliştirecek yeni ulaşım koridorlarına ihtiyacın olduğunu söyledi.

Avrasya bölgesinde ekonomi ve ticari alanında büyük potansiyelin olduğunu belirten Lukaşenko, Asya ülkeleri ile etkileşimin kendileri için öncelikli olduğunu belirterek "Asya’nın zamanı geldi. Bu zamanı kaçırmamak çok önemli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

 

Rusya’dan Birleşmiş Milletler’in kararına tepki

 

Aliyev: Mayınları temizlemek için yaklaşık 30 yıl gerekiyor

 

Putin: Asya’da yeni güç merkezleri gelişiyor

 

Tokayev: Asya ülkeleri lider konuma geldi

 

Reisi: ABD İran'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştı ama başarısız olacaklar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)