BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan Enerji Bakanı: Karanlığa doğru gidiyoruz----

Lübnan Enerji Bakanı: Karanlığa doğru gidiyoruz

Lübnan Enerji Bakanı: Karanlığa doğru gidiyoruz
11 Mart 2021 - 16:41 www.finansgundem.com

Lübnan Enerji Bakanı Rimun Gacar, elektrik üretiminde kullanılacak yakıtı almak için gerekli bütçe temin edilemediğinden ülkenin karanlığa doğru gittiğini söyledi.

Enerji Bakanı Gacar, başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, elektrik kesintisiyle ülkenin karanlığa gömülmemesi için sarf ettikleri çabaları Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile paylaştığını söyledi.

Ülke genelinde elektrik kesintilerinin yaşanmaması yönündeki imkanlarının tümünü seferber ettiklerine işaret eden Gacar, "Karanlığa doğru gidiyoruz. Bizler üzerimize düşeni yaptık. Parlamenterlerin, çözüm imkanına sahip oldukları halde karanlığa gitmemize seyirci kalmayı kabul edeceklerini sanmıyorum" dedi.

Yeni bütçeye ihtiyacımız var

Yakın gelecekte ne Lübnan Elektrik Şirketi'nden ne de jeneratörlerden elektrik temin etmenin mümkün olmayacağına dikkati çeken Gacar, "O zaman da durum çok daha zor olacaktır. Yakıt almak için bir kaynak bulunmalı, bizler hala 2020 yılı bütçesinde yaptığımız tasarruftan kalan imkanları kullanıyoruz. Elektrik üretimini sürdürmemiz için yeni bütçeye ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı.

Ülkedeki ekonomik kriz

Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşıyor.

Yerel para birimi Lübnan lirası ise Merkez Bankası kuru sabit tutsa da bankalarda ve karaborsada değer kaybıyla farkı fiyatlardan işlem görüyor. Merkez Bankası'nın belirlediği resmi kur 1500, bankalardaki geçerli kur 3 bin 900 lira iken, karaborsada dolar bugün itibarıyla 10 bin liranın üzerine çıktı.
Ülkede dolarla işlem gören yakıt maddesi teminindeki sıkıntılar nedeniyle uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)