BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakLondra’nın yeni sahibi Hindistan vatandaşları----

Londra’nın yeni sahibi Hindistan vatandaşları

Londra’nın yeni sahibi Hindistan vatandaşları
05 Eylül 2022 - 16:49 www.finansgundem.com

İngiltere’nin başkenti Londra’da gayrimenkul sahipleri sıralamasında eski sömürgesi Hindistan’ın vatandaşları İngilizleri geri bırakarak birinci sıraya çıktı.

Avrupa'daki şehirler arasında en cazip yerlerden olan İngiltere’nin başkenti Londra’da en büyük gayrimenkul sahibi grubu Hintler oluştururken İngilizler ikinci, Pakistanlılar üçüncü sırada yer aldı.

Konuyla ilgili Yeni Şafak'ın haberine göre Londra'da ortalama bir evin fiyatı ise 500 bin sterlin (10,5 milyon lira) civarında. Kentte emlak danışmanlığı hizmeti veren Barratt London’ın Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Stuart Leslie, Hint yatırımcılardan güçlü bir talep gördüklerini ifade etti. Hintlerin dışında ise Pakistan, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’ten yatırımcıların da Londra’da ev almaya istekli olduklarını belirtti. Hintlerin yatırımlarını Londra’dan yana kullanmalarının sebebini de değerlendiren Leslie, kısa, orta ve uzun vadede yatırımın sahibine kazandırdığını ifade etti.

Geçen yıla oranda Hint yatırımcıların oranında yüzde 7-8’lik bir büyüme kaydedildiğinin altını çizen İngiliz emlakçı, bunun İngiltere’deki emlak piyasasına duyulan güvenden kaynaklandığını vurguladı. Belediye başkanlığını Pakistan kökenli Sadık Han’ın yaptığı kentte, 2022 verilerine göre yaklaşık 10 milyon insan yaşamını sürdürüyor. Dünyanın birçok bölgesinden öğrenci, yatırımcı ve çalışan barındıran kent; dünyanın finans merkezi olarak da gösteriliyor.

Rusların Londra'yı tert etmesi

Ukrayna’daki Rus işgalinden sonra Kremlin ile yakın ilişkilere sahip Rus oligarkların mal varlıklarına el konulmasıyla şehirdeki Rus nüfusu azaldı. İşgalin öncesinde Londra’da en çok mülke sahip yabancılar arasında yer alan Ruslar, Ukrayna’daki savaşın ardından İngiliz hükümetinin sert politikasıyla birlikte yaptırım tehdidinden kaçmak için İngiltere’deki mülklerini satarak farklı ülkelere yatırım yapmaya başladı. Hintlerin son bir yıldaki artan mülk edinme istatistiğinin arkasında Rusların Londra’yı terk etmesinin de etkisi olduğu tahmin ediliyor.

Londra'da kiralarda 5 yılın en hızlı artışı

 

Londra'da hayat pahalılığına karşı gösteri: Maaşlar artırılmalı

 

İngiltere emlak piyasasında tarihi yükseliş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)