BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLondra’nın dijital göçmenleri nerede yaşıyor?----

Londra’nın dijital göçmenleri nerede yaşıyor?

Londra’nın dijital göçmenleri nerede yaşıyor?
29 Mart 2021 - 17:10 www.finansgundem.com

Pandemiyle birlikte evden çalışma sistemine geçildiğinde, Wall Street çalışanları Miami’ye akın etti. Londra’nın üst düzey çalışanları ise ülkenin kuzeyine ilgi gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ,

Geçtiğimiz yıl pandeminin ortaya çıkışıyla birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma uygulaması esnasında, Wall Street çalışanları Miami’ye akın ederken, Silikon Vadisi çalışanları Teksas’a yöneldi. Londra’nın üst düzey çalışanları ise ülkenin kuzeyine, Cornwall’a yoğun ilgi gösteriyor. İngiltere’nin en kuzeyinde bulunan Cornwall’da gerçek bir emlak patlaması yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta emlak platformu Rightmove, Cornwall’un İngilere’de en çok arama yapılan şehir olarak Londra’yı geride bıraktığını açıkladı. Milyonlarca Londralı şimdi Cornwall’da ev arıyor. Yalnızca şubat ayında, Rightmove’da Cornwall için beş milyon arama yapıldı. Pandemi öncesinde Londra’nın merkezinde bir ofiste çalışan Johnny Urban, “eğer haftanın yalnızca bir günü ya da ayın bir haftası ofiste olmamız gerekiyorsa, bu oldukça mantıklı” dedi.

Urban, şimdi yatırım işlemlerini popüler bir sörf noktası olan Newquay’de yeni aldığı 200 yıllık evinden gerçekleştiriyor. Londra’daki birçok şirket artık çalışanlarının her gün ofise gelmesini zorunlu tutmuyor ve uzaktan çalışan insanlar Londra’dan 5 saat uzaklıkta bulunan ve Atlantik Okyanusu’nun kıyısında yer alan Cornwall’a yoğun bir ilgi gösteriyor. Rightmove verilerine göre, Londra’da yaşayanların neredeyse yarısı Cornwall’da ev arıyor.

Bu emlak patlaması özellikle Falmouth’da hissediliyor. Burada el yapımı makarna ve taze ekşi mayalı ekmeklerin satıldığı özel bir pazar yer alıyor. Pazarın otoparkında ise eskiden tarım araçları bulunurken, otopark şimdi son model SUV araçlarla dolu. Kahve sırasında ise birbirini tanıyan Londralılar dikkat çekiyor.

Cornwall’da yaşayan Londralılar arasında gıda alanı oldukça popüler. Forbes’un haberine göre, Cornwall’da restoranları bulunan medyatik şef Rick Stein, İngiltere’nin karantina sonrası yol haritasının açıklandığı 22 Şubat’tan bu yana 30,000 rezervasyon aldığını söyledi. Birçok kişi Cornwall’a taşınırken, emlak şirketleri ise tüm zamanların en yoğun dönemlerini yaşıyor. Ancak kaçınılmaz bir zorluk var.

Emlak fiyatları sert bir şekilde yükseldi ve artık Cornwall sakinleri, kendi kasabalarında ve köylerinde ev alamıyor. Çünkü son verilere göre, evler değerinin yaklaşık 3 katı rakamlarla alıcı bulunuyor. Goundrys Estate Agents isimli emlak şirketinin Başkanı Emma Ward, müstakil evlerin 500,000 ila 700,000 sterlin arasında alıcı bulduğunu söylüyor.

G7 Zirvesi Cornwall’da

Cornwall giderek daha meşgul bir bölge haline geliyor. Haziran ayında, G7 zirvesi, Cornwall’un kuzey kıyısında bulunan Carbis Bay’de düzenlenecek. 26 Mart’ta ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Biden’ı zirvede ağırlamayı iple çektiğini söyledi. Bu zirve Biden’ın başkanlığının başlangıcından bu yana, önde gelen dünya liderleriyle ilk bir araya gelişi olacak.

Cornwall ise yeni konumundan fayda sağlamayı amaçlıyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, doğal güzelliğine rağmen, oldukça yoksul bir bölge olan Cornwall’un ekonomisi son iki yüzyılda balıkçılığın, tarımın ve madenciliğin azalması nedeniyle turizme bağlı. Ancak Cornwall’da yeni nesil girişimciler ortaya çıkıyor ve bölgede yeşil teknoloji patlaması görülüyor.

Cornish Lithium ve British Lithium isimli iki şirket, yerel ve sürdürülebilir kaynaklı lityumdan batarya üretmeyi planlıyor. Aynı zamanda Hayle’de sert kayalar nedeniyle oluşan dalgalardan elektrik üretimi yapılacak. Ancak girişimcilerin yatırıma ihtiyacı var ve birçoğu G7 zirvesinin ihtiyaçları olan kaynakları sağlamalarına yardımcı olacağını umuyor.

Türkiye en çok aşı yapılan 6. ülke oldu

 

İngiltere ve AB denklik konusunda anlaşmaya vardı

 

Başbakan Johnson’a 'fakir ülke' çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)