BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLitecoin kurucusunun pişmanlığı----

Litecoin kurucusunun pişmanlığı

Litecoin kurucusunun pişmanlığı
27 Nisan 2018 - 17:03 www.finansgundem.com

2011'de Litecoin'i oluşturan Charlie Lee, aralık ayında elindeki dijital parayı satmanın çok da iyi bir fiki olmadığını söyledi

Litecoin'in kurucusu Charlie Lee, YouTube'da yayınlanan bir röportajında, aralık ayında elindeki tüm Litecoin stoğunu satmaktan duyduğu pişmanlığı anlattı.

"Menfaat çatışması" gibi bir algının oluşmaması nedeniyle dijital paraları elden çıkaran Lee, açıklamasında, "Hâlâ doğru bir hareket olduğunu düşünüyorum ancak bu karar, uzun dönemde doğruydu. Fiyatlar tüm zamanın en düşündeyken kısa vadede doğru bir karar değildi" dedi.

Lee, "Bundan beş yıl sonra, fiyatlar tüm zamanların en yükseğine çıkmışken satmak doğru bir hareket olurdu" diye konuştu.

Sattığı miktarın piyasayı hareketlendirecek bir miktar olmadığını söyleyen Lee, "Gerçekten o kadar çok Litecoin'im yoktu ama insanlar bunun piyasa için sorun olabileceğini düşündü. Bugün Bitcoin'in krucusu Satoshi Nakamoto'nun elinde 1 milyon Bitcoin olduğu tahmin ediliyor. Eğer Satoshi bunları satarsa piyasa gerçekten çökebilir" dedi.

Lee, bir para biriminin gerçekten dünya çapında olması ve herhangi bir merkeze bağlanmaması gerektiğini, o nedenle bir gün tamamen elini eteğini çekeceğini söyledi.

Daha önce Google ve Coinbase'de çalışan Charlie Lee, Litecoin'i 2011'de kurdu. 8 milyar dolar piyasa değerine sahip Litecoin, en yaygın kullanılan altıncı kripto para.

Elindeki tüm Litecoin'i satan Lee, hâlen Litecoin Vakfı'nın yönetim kurulu başkanı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)