BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemListeye giren tek Türk Sabancı----

Listeye giren tek Türk Sabancı

Listeye giren tek Türk Sabancı
29 Mayıs 2014 - 11:43 www.finansgundem.com

Forbes Dergisi'nin hazırlamış olduğu en güçlü kadınlar listesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel yine ilk sırada yer aldı

Almanya Şansölyesi Angela Merkel son dört yılda olduğu gibi yine Forbes dergisinin ‘En güçlü kadınlar’ listesinin zirvesinde. Listeye girebilen tek Türk ise başarılı iş kadını Güler Sabancı.

Dünyanın en saygın iş dünyası dergilerinden Forbes, geleneksel ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesini açıkladı. Listenin başına Almanya Şansölyesi Angela Merkel oturdu. Merkel son dört yıldır listenin ilk sırasını elde etmesiyle dikkat çekiyor. Merkel’in ardından ABD Merkez Bankası FED’in ilk kadın başkanı Janet Yellen ise ikinci sıraya oturdu. Üçüncü sırayı, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in eşi Melinda Gates aldı. Başarılı iş kadını ‘Bill ve Melinda Gates Vakfı’nı eşiyle birlikte kurdu. Listede Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff dördüncü, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde beşinci, ABD’nin eski dışişleri bakanı ve gelecek seçimlerin potansiyel başkan adayı Hillary Clinton ise altıncı oldu. Listeye girmeyi başaran tek Türk ise yine Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı oldu.

Dergi, geleneksel listenin 10’uncu yılı dolduğu için bir de yeniliğe imza attı. Liste yapılırken baz alınan medya, politika, teknoloji, eğlence, hayırseverlik gibi kategorilere finansı da ekledi. Forbes’un iş kadınları için özel eki ‘ForbesWoman’ın başında bulunan Moira Forbes listeyle ilgili olarak, “Dünyanın dört bir yanındaki bu etkileyici kadınlar yaşamlarımızda kalıcı bir etki bırakmaya devam ediyor” dedi. Forbes’un ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesindeki tek Türk yine Güler Sabancı oldu. Sabancı geçen yıl 94’üncü olduğu listeye bu sene 60’ıncı sıradan girdi. Başarılı iş kadını, Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)