BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLimak'tan 140 milyon euroluk yatırım----

Limak'tan 140 milyon euroluk yatırım

Limak'tan 140 milyon euroluk yatırım
23 Ekim 2013 - 15:53 www.finansgundem.com

Limak Holding tarafından yapılan Priştina Havalimanı’nın yeni terminal binası ve ek girişleri hizmete açıldı

Limak Holding tarafından yaptırılan terminal binası ve ek tesisler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Haşim Thaçi ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın katıldığı törenle hizmete açıldı. Toplam 140 milyon euroluk yatırımla inşa edilen tesisleri 20 yıl boyunca Limak Holding ve Airoport de Lion konsorsiyumu ortak işletecek.

KAPASİTE 5 MİLYONA ÇIKACAK
Yeni terminal binası ve ek tesislerinin faaliyete girmesiyle birlikte, halen yılda yaklaşık 2 milyon uluslararası yolcu ağırlayan havalimanı, bundan sonraki dönemde 5 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşacak.

ERDOĞAN: TÜRKLER, 1,1 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI
Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Türklerin Kosova’ya bankacılık, sigorta, tekstil ve gıda alanında 335 milyon euro, müteahitlik alanında ise 800 milyon euro yatırım gerçekleştirdiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye ve Kosova’nın ortak kültür ve tarihe sahip olduğunu belirterek, Türk işadamlarının bu ülkedeki yatırımlarına devam edeceğini kaydetti.

ÖNEMLİ TERMİNALLER ARASINDA YER ALACAK
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de Limak Grubu olarak inşa ettikleri ve işlettikleri İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın çok kısa sürede dünyanın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yer aldığını belirterek şunları söyledi:
“İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2013 yılında yaklaşık 19 milyon kişinin geçtiği, yolcu konforu ve mimarisi ile birçok ödüller kazanmış ve Türkiye’nin en büyük havalimanlarından biri haline gelmiştir. İsmini Kosova’nın bağımsızlık sembolu halk kahramanı, Adem Yaşari’den alan yeni havalimanını en son teknolojiyle donatılmış, Balkanların en modern, en konforlu ve aynı zamanda çevreye en saygılı havalimanı olarak Kosovalı kardeşlerimize layık bir tesis olarak inşa ettik. Umuyorum ki Priştina Havalimanı da Avrupa’nın en önemli terminalleri arasındaki yerini alacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı gibi birçok ödül kazanacaktır.”

BÖLGENİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜĞÜ
Yeni terminal binası ve ek tesisleri modern bir mimari anlayışla, çevre dostu ve akıllı bina olarak inşa edildi. 42 bin 750 metrekarelik kapalı alana sahip yeni terminal binası kapsamında; 9 adet Code C uçak tipinin park edebileceği yeni apron alanı, yeni bağlantı yolları ve hava trafik kulesi kuruldu. 4 adet yolcu köprüsü, 8 adet yolcu kapısı, 27 adet yolcu check-in kontuarı, 3 adet bagaj alım karuseli, 2 hatlı bagage handling sistemi ve 28 pasaport kontrol noktası bulunan yeni terminal, son teknoloji ile dizayn edildi. 934 metrekare büyüklüğünde yiyecek-içecek alanına sahip terminal binasında, 1196 metrekare büyüklüğünde duty free alanı bulunuyor. Açık otopark ise 1.750 araç kapasitesine sahip. Toplam 610 çalışanı bulunan havalimanı, uzun yıllardır süregelen yolcu sayısı artış trendiyle eski Yugoslavya ülkeleri içinde Belgrad ve Zagreb Havalimanları’ndan sonra en çok yolcu trafiğine sahip 3. havalimanı olma özelliğini taşıyor. Törende Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yer aldı
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)