BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLice olaylarında 1 ölü!----

Lice olaylarında 1 ölü!

Lice olaylarında 1 ölü!
29 Haziran 2013 - 10:08 www.finansgundem.com

Diyarbakır Lice'de karakol binasının ek inşaatının engellenmesi istenmesi nedeniyle kargaşa çıktı

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çatışma çıktı. Molotof kokteyli atıp, çadırları ateşe veren gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale edip uyarı ateşi açtı. İlk gelen bilgilere göre olaylarda 1 kişinin öldüğü 2'si ağır 9 kişinin yaralandığı öğrenildi.Bölgede yeni karakol yapılmasına karşı çıkanların bir süredir tırmandırdığı gerginlik, bugün Lice’de çatışmaya dönüştü. Lice’ye 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık Köyü’nün 200 metre dışındaki jandarma karakolunun ek inşaatına karşı çıkan, aralarında köylülerin de bulunduğu kalabalık grup, bugün öğleden sonra protesto gösterisi düzenledi. Karakol  önüne gelen grup, burada inşaatta çalışan işçilere engel olmak istedi. Protestocu gruptan bazıları işçilere taş atmaya başlayınca, gerginlik bir anda tırmandı.
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Gruptakiler, molotof kokteyli atarak şantiyeye girmek isteyince, güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada protestocu gruptan bazıları, işçilerin kaldığı çadırları ateşe verdi. Protestocuların karakol inşaatına girmesine engel olmakta güçlük çeken jandarma, uyarı ateşi açtı.
VALİ KIRAÇ: 1 ÖLÜ, 9 YARALI VAR 
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Lice'de çıkan olaylara ilişkin saat 22.00'de yaptığı yazılı açıklamada 1 kişinin öldüğünü, 2'si ağır 9 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Kıraç, olaylar sırasında bir şahsın da ateş ettiğini belirtti. Vali Kıraç, Lice'nin Kayacık Köyü'nde saat 15.00 sıralarında 200-250 kişilik bir grubun tadilatı yapılan karakolda çalışmaları durdurmak ve protesto etmek istediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 'Saat 15.30'da yaptıkları basın açıklaması sonrasında grup molotoflu, taşlı, sopalı ve el yapımı patlayıcılarla karakola saldırmış ve akabinde Kayacık Köyü karakolunun tel örgülerini aşmış ve işçilerin bulunduğu barınma çadırını molotof atarak ateşe vermişlerdir. Daha sonra inşaatı işçileri ile güvenlik güçlerini taşlamaya başlamışlar ve sopalarla saldırmışlardır. Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik güçleri tarafından öncelikle gruba dağılmaları konusunda yüksek sesle sözlü olarak uyarıda bulunulmuş akabinde grubun dağılmayıp tekrar karakola saldırılarını devam ettirmesi ve bir şahsın silahla ateş etmesi üzerine gazla müdahale edilmiş ve tüm bu uyarılara rağmen grubun dağılmaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştır.
Kayacık karakoluna yapılan müessif ve tasvip edilmeyen bu saldırı sonrası yapılan tespitte 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 9 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Barış sürecinin bölgemizde meydana getirdiği olumlu iklim ile yeni yatırımların, turizm potansiyelinin ve huzur dolu yaşamın coşku ile yaşandığı bu ortamı bozmak isteyen kötü niyetli bu tür girişimler nereden gelirse gelsin mutlaka idari ve adli soruşturma sonucu gerekli cezai müeyyidelere muhatap olacaklardır. Kamuoyu ve halkımız sulh ve sükun içerisinde yapılmakta olan soruşturmaların sonucunu beklemelidirler.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)