BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya pazarı Türk iş adamlarına açılıyor----

Libya pazarı Türk iş adamlarına açılıyor

Libya pazarı Türk iş adamlarına açılıyor
01 Temmuz 2020 - 14:01 www.finansgundem.com

Türkiye'den iş insanlarından oluşan bir heyet iki hafta içinde Libya'yı ziyaret ederek ülkenin yeniden inşası için Türk şirketlerinin ve bankalarının ne rol oynayabileceğini görüşmeyi planlıyor.

Türkiye’den bakanların bulunduğu bir heyet iki hafta önce, Sirte kenti civarında çatışmaların devam ettiği esnada Libya’yı ziyaret etti. Reuters’a bilgi veren bir Türk yetkili ve imalat sektöründen bir kaynak, iki hafta içinde bir iş heyetinin ülkeyi ziyaret edeceğini belirtti. Türk yetkili, “Siyasetten de heyete katılım olabilir” dedi.

BİR PLAN HAZIRLANACAK

Kaynakların verdiği bilgiye göre, ziyarette Libya’nın yeniden inşası, altyapsının yenilenmesi ve enerji gereksinimlerinin karşılanması konusunda bir plan hazırlanacak.

Türkiye geçen yıl GNA ile anlaşma imzalamadan önce de Libya’da yaklaşık 16 milyar dolar değerinde projeleri yarım kalan Türk müteahhitler alacaklarını tahsil etmek için Libyalı yetkililerle bir protokol hazırlamış, ancak nihai imza atılmamıştı. Yetkili “Geçmiş dönemden gelen alacakların tahsili biraz zaman alabilir” dedi.

Yetkili ayrıca kamu bankalarının Libya’nın bankacılık sistemini ve bankacılık düzenleme kurumunu ayağa kaldırmak için destek vereceğini ve Libya’nın Türkiye’den ithal ettiği ürünlerin tahsilatı için bir kanal kurmaya çalıştıklarını ifade etti. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, “Önümüzdeki dönemde somut bazı adımlar atılabilir” diye konuştu.

Roma’dan İstanbul’a ilk uçuş

Yerli hava savunma sistemi ‘Sungur’ göreve hazır

Albayrak: Hedeflerimize daha güçlü adımlar atacağız

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kabotaj Bayramı mesajı

Sosyal medya düzenlemesi geliyor

Türkiye'den AB'ye tepki

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)