BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLibor mahkumlarına baskı----

Libor mahkumlarına baskı

Libor mahkumlarına baskı
22 Şubat 2013 - 08:11 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en üst rekabet kurumu, adı Libor skandalına karışan banka ve aracı kurumlar üzerindeki baskısını artırıyor

Avrupa Birliği Rekabet Kurumu'nun Libor soruşturmalarının kapsamını genişletmesiyle, adı Libor manipülasyonuna karışan banka ve finansal aracı kurumlar üzerindeki baskı artıyor.
Daha önceden bankalar arası yen ve euroyu da kapsayacağı bilinen Avrupa Komisyonu'nun 18 aydır devam eden antitröst soruşturması, İsviçre frankı tabanlı swaplarına da uzandı ve denetim altındaki finansal kurumlar karşısında ciddi bir düzenleme tehdidi arz ediyor.
Financial Times gazetesinin haberine göre komisyon, şirketlerin manipülasyon yaptığına hükmedilmesi hâlinde her kartel için şirketlerin toplam gelirinin yüzde 10'una kadar ceza getirebilir. Bu da her 3 manipülasyona da dahil olduğu tahmin edilen bir bankanın toplam kazançlarının yüzde 30'u kadar cezaya çarptırılacağı anlamına geliyor.
AB rekabet komiseri Joaquin Almunia, Cuma günü Paris'te vakalar konusundaki kararlılığını yeniden vurgulayacak.
Almunia'nın konuşmasının, antitröst yetkililerine karşı direnen finansal kurumlara bir uyarı niteliğinde olması da bekleniyor.
Düzenleme bulguları ve Financial Times gazetesinin araştırmalarına göre, en azından 12 banka ve aracı kurumun 3 soruşturmada da adı geçiyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)