BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov ile Zelenskiy BMGK'da karşı karşıya gelecek----

Lavrov ile Zelenskiy BMGK'da karşı karşıya gelecek

Lavrov ile Zelenskiy BMGK'da karşı karşıya gelecek
17 Eylül 2023 - 10:47 www.finansgundem.com

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Ukrayna lideri Zelenskiy’nin de katılmasının beklendiği Ukrayna konulu BMGK toplantısına katılacağını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin de katılmasının beklendiği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) toplantısına katılacak.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Vladimir Zelenskiy’nin de katılmasının beklendiği Ukrayna konulu BMGK toplantısına katılacağını söyledi.

BM Genel Kurulu’nun üst düzey haftasının heyet başkanları düzeyindeki BMGK toplantısının 20 Eylül’de yapılması planlanıyor.

Nebenzya, Vladimir Zelenskiy’nin katılması beklenen Ukrayna konulu BM Güvenlik Konseyi toplantısına Rusya’nın katılıp katılmayacağı ve hangi düzeyde katılacağı sorusuna da şu yanıtı verdi;

“Elbette Rusya, Ukrayna konulu üst düzey Güvenlik Konseyi toplantısına katılacaktır, tıpkı Konsey’in bu konuyla ilgili daha önceki tüm toplantılarında olduğu gibi. Heyet başkanı Bakan Sergey Lavrov ülkemizi temsil edecek.” dedi.

Lavrov, Zelenskiy'ye küfür etmişti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen yıl Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada Ukrayna Devlet Başkanı'na ağır hakaretlerde bulunmuş ve küfür etmişti.

Lavrov, Zelenski için "O... çocuğu ama bizim o... çocuğumuz" ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, salonu terk eden Lavrov'un bu sözlerine tepki göstermiş, "Kaçma konusunda Rus askerleri gibi usta" demişti. Kuleba "uygunsuz küfür" nedeniyle Rusya'yı kınamıştı.

BMKG'da gergin anlar! Rus Büyükelçi toplantıyı terk etti

Lavrov, Paşinyan'ı kınadı

Zelenskiy: Batı’dan daha fazla hava savunma sistemi alacağız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)