BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Batı’dan daha fazla hava savunma sistemi alacağız----

Zelenskiy: Batı’dan daha fazla hava savunma sistemi alacağız

Zelenskiy: Batı’dan daha fazla hava savunma sistemi alacağız
09 Eylül 2023 - 19:20 www.finansgundem.com

Zelenskiy, ülkesindeki enerji tesislerini korumak için Batılı partnerlerinden daha fazla Gerard alacaklarını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkedeki enerji tesislerini koruma amacıyla Batılı partnerlerinden daha fazla Gepard mobil uçaksavar topu alacaklarını söyledi.

Ukrayna lideri Zelenskiy, Telegram hesabında paylaştığı video mesajında, “Yeni bir anlaşma var. Ukrayna, enerji sistemimizi korumak için daha fazla Gepard alacak. Hava savunma sistemlerinin teslimatını ve tesislerimizin fiziksel korumasını artırmak için tüm güçleri harekete geçireceğiz” ifadesini kullandı.

Batı ateşle oynuyor

Rusya, Ukrayna’ya silah tedariki nedeniyle NATO ülkelerine bir nota göndermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’ya silah içeren herhangi bir kargonun Rusya için yasal bir hedef haline geleceğini belirtmişti. NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah tedarik ederek ‘ateşle oynadıkları’ ve bunun Rusya-Ukrayna görüşmelerinin başarısına katkıda bulunmayacağı ve olumsuz etkisi olacağı kaydedilmişti.

Lavrov ayrıca ABD ve NATO’nun Ukrayna’daki çatışmada doğrudan yer aldığını, sadece silah tedarik etmekle kalmayıp, aynı zamanda “İngiltere, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerde” personel yetiştirdiklerini açıklamıştı.

Gepard hava savunma sistemi

Alman Leopard 1 tankın paletli zırhlı şasesine dayanan mobil bir hava savunma sistemi olan Gepard, birçok ülkenin hizmetinde bulunuyor. Gepard, 2 adet Oerlikon Contraves 35 mm KDA topuyla donanmış bir Leopard 1 tank paletli şasisinin gövdesine monte edilmiş bir taretle donatılıyor.

Zelenskiy'den askeri yardım talebi

 

Zelenskiy: ABD ile Ukrayna savunmasını görüştük

 

Zelenskiy: Rus saldırganlığı savaş alanında iflas etti

 

Zelenskiy, NATO üyeliği konusunda ısrarcı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)