BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov, Fransız mevkidaşı ile görüştü----

Lavrov, Fransız mevkidaşı ile görüştü

Lavrov, Fransız mevkidaşı ile görüştü
31 Ekim 2021 - 08:45 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Bakan Lavrov’un Fransız mevkidaşı Le Drian ile yaptığı görüşmede Ukrayna’daki durumun görüşüldüğünü bildirdi.

Canlı yayınlanan bir programa konuk olan Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın bugün Roma’da düzenlenen G20 zirvesi kapsamında yaptıkları görüşmeyle ilgili açıklamada bulundu.

Zaharova, G20 zirvesi kapsamında yapılan istişareler sırasında Ukrayna ile ilgili konuların gündeme gelip gelmediği sorusu karşısında, “Elbette ki geldi. Ve belki de Fransa Dışişleri Bakanı Sayın Le Drian ile yapılan görüşme sırasında en kapsamlı biçimiyle gündeme geldi” yanıtını verdi.

"GAZ KONUSU ESASEN AÇILMADI"

Zaharova, Bakan Lavrov’un Roma’da gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde gaz konusunun tartışılmadığını ifade etti. Rus diplomat, “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bugün gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde bu konu esasen tartışılmadı” açıklamasında bulundu.

Zaharova ayrıca Lavrov’un Roma’da düzenlenen G20 zirvesi ile ilgili ajandasında ABD heyeti ile görüşmenin yer almadığını sözlerine ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in G20 ülkeleri tarafından aşıların karşılıklı tanınması konusundaki girişimi için Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a şükranlarını dile getirdiğini söyleyen Zaharova, şunları kaydetti:

Resmi basın bültenlerinde yer almayan şeyleri biraz açabilirim. Dünya Sağlık Örgütü başkanı, Devlet Başkanımıza aşıların G20 içinde karşılıklı olarak tanınmasına ilişkin önlemlere duyulan ihtiyaç konusunda ortaya koyduğu girişimden dolayı şükranlarını dile getirdi.

G20 zirvesinde video konferans yoluyla konuşan Putin, haksız rekabetin hala tüm dünya ülkelerinin aşılara ve diğer kaynaklara erişememesine yol açtığını belirtmiş, G20 ülkelerine aşıların ve aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması çağrısında bulunmuştu.

G20 ülkeleri asgari kurumlar vergisi oranında anlaştı

G20 Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)