BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: Avrupalı şirketler 250 milyar euro kaybetti----

Lavrov: Avrupalı şirketler 250 milyar euro kaybetti

Lavrov: Avrupalı şirketler 250 milyar euro kaybetti
08 Kasım 2023 - 13:25 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Avrupa’yı iflasa sürüklediğini belirterek, “Avrupalı şirketler Batı'nın tek taraflı yaptırımları nedeniyle 250 milyar euro kaybetti” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova’da Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin çeşitli ülkelerden büyükelçilerin katıldığı yuvarlak masası toplantısında konuştu. ABD’nin yürüttüğü politikalarla Avrupa ekonomisini zarara uğrattığına işaret eden Lavrov, “Washington, askeri-endüstriyel sanayisi için para kazanırken buyruğu altındaki Avrupa’yı iflasa sürüklüyor.” ifadesini kullandı.

Lavrov, ABD’nin Avrupa’ya pahalı sıvılaştırılmış doğalgazını (LNG) almayı dayattığını dile getirerek, “Bencil yasalarını Avrupalı şirketlere dayatıyor ve buradaki şirketlerin işlerini yurt dışına, maliyetlerin daha düşük olduğu yerlere taşımaya zorluyor. Avrupa Birliği’ni Rusya'ya ait her şeyden vazgeçmeye zorlayan Washington, Rusya'dan uranyum ve diğer kritik malzemeleri almaya devam ediyor.” dedi.

Söz konusu politikalar nedeniyle Avrupa’nın önemli miktarda ekonomik zarara uğradığını savunan Lavrov, “Son 1,5 yıl içerisinde en mütevazı tahminlere göre, Avrupalı şirketler Batı'nın tek taraflı yaptırımları nedeniyle 250 milyar euro kaybetti. Bu büyük bir rakam.” yorumunu yaptı.

Lavrov, Birleşmiş Milletler'in Karadeniz Tahıl Girişimi’ni tekrar canlandırmaya yönelik çabalarının ise sonuç vermediğine dikkati çekerek, Batılı ülkelerin bu konuda ilerleme sağlanmasına engel olduğunun altını çizdi.

Rusya'dan Batılı şirketlerin döviz işlemlerine sınırlama

 

Batılı şirketlerin milyarlarca dolarına el koydular!

 

Batılı şirketler Rusya’ya ne zaman dönecek?

 

Batılı bankalar Rusya’dan vazgeçemedi

 

Batılı şirketlerin sadece %8,5‘i Rusya’yı terk etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)