BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: AB’nin davranışlarını ve attığı adımları takip edeceğiz----

Lavrov: AB’nin davranışlarını ve attığı adımları takip edeceğiz

Lavrov: AB’nin davranışlarını ve attığı adımları takip edeceğiz
24 Haziran 2022 - 16:25 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü vermesi kararının Rusya için tehdit ve risk oluşturmadığını belirterek "AB’nin davranışlarını ve attığı adımları takip edeceğiz." dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü ziyaret eden Lavrov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

İkili ilişkilere değinen Lavrov, Azerbaycan ile uluslararası bilgi güvenliğinin sağlanması alanında iş birliği anlaşması imzaladıklarını belirtti.

AB'nin Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü vermesi kararını değerlendiren Lavrov, "AB, NATO gibi askeri siyasi bir örgüt değil. Bu yönde pozisyon sergiliyoruz. Bu nedenle NATO'dan ziyade AB’nin arzu eden herhangi bir ülke ile ilişki geliştirmesi, bizim için herhangi bir tehdit ve risk oluşturmuyor. Bunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de teyit etti." dedi.

"NATO ve AB savaş koalisyonu kurmaya çalışıyor"

"AB’nin son dönemde agresifleştiğini ve Rusya’ya karşı siyaset izlediğini" belirten Lavrov, "Elbette AB’nin davranışlarını ve attığı adımları takip edeceğiz. Ayrıca aday ülkelerinin ne şekilde tavır sergilediği, gelen taleplere uyup uymadıklarını veya bağımsız hareket etmeye çalışıp çalışmadıklarını izleyeceğiz." diye konuştu.

Bakan Lavrov, Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı döneminde Sovyetler Birliği'ne karşı Avrupa ülkelerini topladığına dikkati çekerek "Şimdi AB ve NATO, Rusya ile mücadele etmek ve savaşmak için benzer bir koalisyon oluşturuyor." ifadesini kullandı.

Rusya'da halkın çoğunluğu Putin'e güveniyor

 

Kremlin'den Ukrayna ve Moldova açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)