BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin'den Ukrayna ve Moldova açıklaması----

Kremlin'den Ukrayna ve Moldova açıklaması

Kremlin'den Ukrayna ve Moldova açıklaması
24 Haziran 2022 - 15:30 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ve Moldova’nın Avrupa Birliği'ne (AB) aday ülke olarak kabul edilmesiyle ilgili konuştu.

Bu konunun Avrupa’nın iç meselesi olduğunu söyleyen Dmitriy Peskov, bu süreçlerin Rusya’nın AB ile ilişkilerinin daha fazla bozulmasına yol açmamasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Peskov, AB ile ilişkilerin zaten yeterince bozuk olduğunu anımsatarak, “Bizim için bütün bu süreçlerin bize daha fazla sorun getirmemesi ve anılan ülkelerin (Ukrayna ve Moldova) bizimle ilişkilerinde daha fazla sorun çıkarmaması çok önemli. Zaten bu sorunlardan çok var" dedi.

Moldova Avrupalılardan daha çok Avrupalı olmak istiyor

Ukrayna’nın adaylık statüsü ile ilgili söylenecek çok bir şey olmadığını, zaten her şeyin açık olduğunu belirten Peskov, Moldova’nın Avrupalılardan daha çok Avrupalı olmak istediğini ve bunun için bazı tedbirler almaya çalıştığını dile getirdi.

Peskov, “Birçok yönden Moldova, nedense bu adaylık statüsünü Rus karşıtlığı ile ilişkilendiriyor. Daha fazla Rus karşıtı olduklarında daha çok Avrupalıların onlardan hoşlanması gerektiğini düşünüyorlar. Bunun olmasını gerçekten istemezdik” açıklamasını yaptı.

'Türkiye’nin egemen bağımsız bir ülke haline geldiğini görüyoruz'

Türkiye’de 20 yıl önce diplomat olarak çalıştığını hatırlatan Peskov, Türkiye’nin uzun süredir AB’ye aday ülke olarak beklediğini söyledi. Dmitriy Peskov, “Bununla birlikte Türkiye’nin egemen bağımsız bir ülke haline geldiğini görüyoruz. Bu yüzden burada nüanslar mümkün” dedi.

Kaliningrad açıklaması

Litvanya’nın Rusya’nın Kaliningrad bölgesine yönelik transit mal geçişlerini engellemesine karşılık alınacak önlemler hususundaki soruya da cevap veren Peskov, “Burada acele etmeye gerek yok ama aynı zamanda elbette yeterince kararlıyız. Kararlar verilmeden önce biraz zamana ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Peskov, Rus yetkililerin olup bitenleri ciddi şekilde analiz ettiğini ve pozisyonlarını diğer ülkelere Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ilettiğini ifade ederek, bu konuda kesinlikle haklı olduklarını ama kısıtlama kararının iptal edilmesini dışlamadıklarını aktardı.

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu'dan AB açıklaması

AB Komisyonu'ndan Ukrayna, Moldova ve Gürcistan kararı

AB üyeliği için bekleyen ülke sayısı 7'ye yükseldi

Zelenskiy'den "AB'ye aday ülke olma" açıklaması: Bu bir zafer

Avrupa Birliği'nde kritik gün: İki ülke için karar verildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)