BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLane: Enflasyondaki yavaşlamadan memnunum----

Lane: Enflasyondaki yavaşlamadan memnunum

Lane: Enflasyondaki yavaşlamadan memnunum
05 Eylül 2023 - 10:22 www.finansgundem.com

ECB Baş Ekonomisti Philip Lane, enflasyonun yavaşladığına ilişkin temkinli iyimserliğini dile getirdi, ancak zaferi rahatlıkla ilan edebilmek için çok daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu söyledi.

İrlanda'nın The Currency gazetesine bir röportaj veren Avrupa Merkez Bankası(ECB) Baş Ekonomisti Philip Lane, geçen hafta temel fiyat baskılarında hafifleme olduğunu gösteren flaş verilerin, ECB'nin Haziran ayı öngörüsü doğrultusunda "çok hoş" bir haber olduğunu söyledi.

Son dokuz toplantısında sürekli faiz oranlarını artıran ECB'nin, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmayı garanti altına almak için 14 Eylül'de belki de bu sıkılaştırma döngüsünde son kez faiz artırımı yapıp yapmayacağı tartışılıyor.

Lane, "Ancak söylediğim gibi bir aylık veriler yalnızca tek bir bilgidir; Bunun devam ettiğini görmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Ayrıntılı enflasyon verilerinin ay ortasında açıklanacağını hatırlatan Lane, bu verilerin görülmesi gerektiğine işaret etti.

Euro Bölgesi'nde Ağustos ayı için öncü tüketici fiyatları yüzde 5,3 seviyesinde kalırken, çekirdek tüketici fiyatları yüzde 5,5'ten yüzde 5,3'e indi.

Piyasalar 14 Eylül'de ECB'nin Faiz artırımı ihtimalini yüzde 25 olarak görüyor. Ancak yine de 2024 ortasında başlaması beklenen faiz indiriminden önce, 25 baz puanlık artışla politika faizinin yılı yüzde 4,00 seviyesinde kapatacağı düşünülüyor.

Lane, enflasyon konusunda sabırlı olma çağrısında bulunarak, "Yüzde 10'luk enflasyon çok hızlı bir şekilde yüzde 2'ye düşmeyecek, ancak zaten neredeyse yarı yarıya düştü ve bu yıl daha fazla ilerleme bekleniyor." dedi.

ECB yetkilisi Villeroy: Faizde zirveye çok yakınız

 

Morgan Stanley'den ECB'nin faiz tahmini

 

ECB Yöneticisi Nagel'dan faiz mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)