BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLaleli’de işler yüzde 30 arttı----

Laleli’de işler yüzde 30 arttı

Laleli’de işler yüzde 30 arttı
02 Nisan 2017 - 12:41 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, son dönemlerde Laleli'de yaşanan hareketliliği mercek altına aldı

İşte Jale Özgentürk'ün yazısındaki o bölüm:

Rusya ile ilişkilerde yaşanan sıkıntıların en fazla etkilediği bölgelerden biri Laleli. İstanbul’da bir zamanlar adına “bavul ticareti” şimdi ise yolcu beraberinde ticaret denilen ihracatın merkezi. Rakamlar resmi olarak açıklanmasa da bir zamanlar bu bölgeden yapılan ihracat 8 milyar doları bulmuştu.

Son yıllarda ise en az 3 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Bavul ticareti sayesinde bir zamanlar restore edilen otelleri, restoranları ile hızlı gelişen bir bölge olarak dikkat çeken Laleli pazarında son yıllarda Rusya’nın payı yüzde 27, Ukrayna’nın ise yüzde 12 civarındaydı.

Rusya ile 24 Aralık’ta yaşanan uçak krizi ile bölge bomboş kaldı. Rusların ayağını kestiği bölgede esnaf ve üreticiler büyük sıkıntıya girdi. İki ülke arasında yaşanan krizin bölgeye faturası büyük oldu. Bölgede açılan yüzlerce oteli sıkıntıya sokan bu krizde sona gelinmiş gibi görünüyor. 2016 sonlarında başlayan yumuşama, ardından Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Başkanı Putin arasında yapılan görüşmeler Laleli’ye yansımaya başladı.

Bölgede gözle görünen bir hareketlilik var. Laleli İşadamları Derneği Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca’ya durumu sordum. Sezonun iyi başladığını söylüyor Eyyüpkoca. Ruslarla son günlerde yaşanan tarım ürünleri sıkıntısından ise endişeli değil.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)