BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLagarde yine mahkemede----

Lagarde yine mahkemede

Lagarde yine mahkemede
26 Ağustos 2014 - 13:41 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Lagarde, dördüncü kez ifade vermeye çağrıldı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fransa'da maliye bakanı olduğu dönemde işadamı Bernard Tapie'ye yaptığı 403 milyon avroluk ödemeye ilişkin açılan davada dördüncü kez ifade vermek üzere mahkemeye gitti.

Fransız i-tele haber kanalının adli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Tapie davasında temmuz ayında bir kez daha ifadeye çağrılmasına rağmen IMF'deki yoğun programından dolayı  Lagarde'ın ifade vermesi bugüne ertelendi.

Lagarde'in "yardımcı tanık" olarak alınan ifadesinin formaliteden ibaret olduğu, işlemin tamamlanmasının ardından dosyanın Yargıtay'a sevk edileceği belirtiliyor.

Spor malzemeleri üreticisi Adidas'ın sahibi Bernard Tapie, hisselerini 1993'de Fransız bankası Credit Lyonnais'ye devretmiş ancak banka, hisseleri bir süre sonra büyük bir karla satınca Tapie dolandırıldığını ileri sürmüştü.

Tapie'nin iyi ilişki içinde olduğu eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin talimatı üzerine konuyla Maliye Bakanlığı'nın ilgilenmesine karar verilmiş ve bir hakem heyeti kurulmuştu. Dönemin Maliye Bakanı Lagarde'ın hakemlik yaptığı kurul, Tapie'ye 400 milyon avro ödeme yapılmasına karar vermişti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)