BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde: Negatif faiz bölgesinden üçüncü çeyrek sonuna kadar çıkmamız büyük olasılık----

Lagarde: Negatif faiz bölgesinden üçüncü çeyrek sonuna kadar çıkmamız büyük olasılık

Lagarde: Negatif faiz bölgesinden üçüncü çeyrek sonuna kadar çıkmamız büyük olasılık
23 Mayıs 2022 - 11:48 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Banka'nın mevduat faizini üçüncü çeyrek sonuna kadar negatif bölgenin üzerine çıkarmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ECB internet sitesinde yer alan açıklamasında, enflasyonun orta vadede yüzde 2 seviyesinde istikrar kazandığının görülmesi halinde faizin daha da artırılabileceğini de vurguladı.

ECB'nin politika ayarlamalarının önümüzdeki dönemde izleyeceği patikanın netleştirilmesinin daha önemli hale geldiğini belirten Lagarde, "Üçüncü çeyrek sonuna kadar, negatif faiz oranlarından çıkma pozisyonunda olmamız büyük olasılık. Eğer enflasyonun orta vadede yüzde 2'de istikrar kazandığını görürsek, faiz oranlarında nötr Faiz oranına doğru daha fazla normalleşme uygun olur" diye konuştu.

ECB hali hazırda bankaların merkez bankasında tuttukları mevduata faizi yüzde -0,50 olarak uyguluyor.

Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisinde pozitif bir talep şokunun etkisiyle aşırı ısınması halinde politikae faizinin nötr faiz seviyesinin de üzerine gitmesinin mantıklı olacağını anlattı.

Ancak şu anda karmaşık bir durum ile karşı karşıya olunduğunu, pozitif talep şoku ile negatif arz şokunun bir arada görüldüğünü anlatan Lagarde, "Ancak geride kalan 10 yıldaki dezenflasyonist dinamiklere dönülmesi olasılığı yok. Enflasyonu düşük seviyelerden yükseltmeyi amaçlayan politikalardan daha normal politika belirlemeye dönülmesi uygun olur" dedi.

Lagarde, ECB'nin bilanço politikasını konuşmak için erken olduğunu ifade ederken, APP çerçevesinde net varlık alımının üçüncü çeyreğin çok erken döneminde sona erdirilmesinin ECB'ye Temmuz toplantısında faiz artırma imkanı vereceğini de vurguladı.

Lagarde'den faiz artışına destek

 

Lagarde: Avrupa ve ABD, farklı enflasyon 'canavarları' ile karşı karşıya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)