BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: Euro Bölgesi yüzde 12 daralacak----

Lagarde: Euro Bölgesi yüzde 12 daralacak

Lagarde: Euro Bölgesi yüzde 12 daralacak
27 Mayıs 2020 - 11:21 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıl yüzde 8 ile yüzde 12 arasında bir daralma göstermesinin büyük olasılık olduğunu söyledi.

Gençlerin ECB'nin korona virüs salgınına yanıt olarak aldığı tedbirlere ilişkin sorularını yanıtlayan Lagarde, korona virüs salgınından toparlanmakta zorlanan Euro Bölgesi için ECB'nin daha önce ortaya koymuş olduğu ılımlı senaryonun artık geçerlı olmadığını söyledi.

Koronavirüs salgınının ekonomiye etkisini tam olarak tahmin etmenin çok zor olduğunu belirten Lagarde, 2020'de orta ve ağır senaryo arasında bir gerçekleşmenin büyük olasılık olduğunu ifade etti.

ECB daha önce yaptığı açıklamada ılımlı, orta ve ağır senaryolan çerçevesinde ekonominini 2020'de yüzde 5-12 arasında daralacağı tahmininde bulunmuştu. Lagarde'nin bugünkü açıklaması ile birlikte ekonomide daralmanın yüzde 8-12 arasında olacağının öngörüldüğü ortaya çıktı.

Goldman Sachs'tan Türk şirkete 100 milyon dolar

Vergi indiriminde 'borç' şartı

Varank: Ekonomide yön yukarı döndü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)