BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLa Palma'daki volkan sessizliğe büründü----

La Palma'daki volkan sessizliğe büründü

La Palma'daki volkan sessizliğe büründü
15 Aralık 2021 - 16:40 www.finansgundem.com

İspanya'ya bağlı La Palma Adası'nda en uzun süre aktif kalan volkan olan Cumbre Veja Yanardağı 84 gün sonra sessizliğe büründü. Yanardağın son hali havadan görüntülendi.

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı'nın sismik aktivitelerinin iki gün boyunca durduğu ifade edildi. Yanardağın son hali havadan görüntülendi.

İspanyol Jeoloji ve Madencilik Enstitüsü (IGME) tarafından 15 Aralık Çarşamba günü yayınlanan görüntülerde, yanardağın ana konisinin artık lav veya kül püskürtmediği görüldü.

EN UZUN SÜRE AKTİF KALAN VOLKAN OLMUŞTU

Cumbre Vieja, 1585 yılında 84 gün aktif kalan Tehuya Yanardağı'nı geçerek 12 Aralık itibarıyla 85. gününü doldurarak La Palma'da en uzun süre aktif kalan volkan olmuştu.

Bu zamana kadar 94 milyon metreküpten fazla lav püskürten volkan çoğunluğu ev 2 bin 896 binayı yakıp yıkarken 150 binada ise kısmi hasar bıraktı.

Lavlar yanardağ çevresinde 1182 hektarlık alanı kapladı, denize dökülen alanda da 48 hektarlık bir delta oluştu.

Bölgede 6 bine yakın kişinin evlerini tahliye etmesine neden olan volkanın ada ekonomisine verdiği zarar ise 840 milyon euroyu geçti.

İlk defa aktif duruma geçtiği için henüz resmi adı konulmayan volkan basın, halk ve uzmanlar tarafından bölgedeki doğal parka verilen isim olan Cumbre Vieja ile adlandırılıyor.(Habertürk)

Tokat'ta orman yangını

 

Van kedilerini sevme yasağı bitti

 

İklim değişikliğinin etkisiyle bu kış nasıl geçecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)