BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'nin askeri geçit hazırlığında olduğu iddiası----

Kuzey Kore'nin askeri geçit hazırlığında olduğu iddiası

Kuzey Kore'nin askeri geçit hazırlığında olduğu iddiası
10 Şubat 2022 - 12:26 www.finansgundem.com

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'daki bir eğitim sahasında yüzlerce kişinin askeri düzende olduğu yönündeki uydu fotoğraflarının, Kuzey'in yeni bir askeri geçit törenine hazırlandığının işareti olduğu öne sürüldü.

Önceki askeri geçit törenlerinin provalarının yapıldığı Pyongyang'daki Mirim Havaalanı'nda çekilen 5 Şubat'a ait uydu fotoğraflarının, yaklaşan bir askeri geçit törenine işaret ettiği ileri sürüldü. "38 North" web sitesi, son yıllarda Mirim Havaalanı'ndaki eğitimlerin genellikle kutlamalardan bir ila birkaç ay önce başladığını ifade etti.

Kuzey Kore'yi yakından takip eden başka bir web sitesi "NK News" ise yer ve uydu görüntülerine atıfta bulunarak son haftalarda Pyongyang'da askeri geçit töreni hazırlıklarının arttığına dair işaretler olduğunu bildirdi. Güney Kore ordusu da geçen ay Kuzey'in askeri geçit törenlerine hazırlandığına dair işaretler tespit ettiklerini açıkladı.

Önemli günlerde geçit töreni yapılıyor

Kuzey Kore genellikle önemli yıl dönümlerini geçit törenleri ve diğer gösterilerle kutluyor. Kim Jong-un'un merhum babası Kim Jong Il'in gelecek hafta 80'inci doğum günü, nisan ayında ise dedesi Kim Il Sung'un 110'uncu doğum günü olduğu biliniyor. Kuzey Kore, daha önce düzenlediği doğum günü ve yıl dönümü kutlamalarında askeri geçit törenleriyle yeni silah sistemlerini sergilemişti.

Kuzey Kore füze programlarını geliştirmeye devam ediyor

Kuzey Kore’ye karşı füze kardeşliği

ABD, BMGK'yi Kuzey Kore nedeniyle toplantıya çağırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)