BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, BMGK'yi Kuzey Kore nedeniyle toplantıya çağırdı----

ABD, BMGK'yi Kuzey Kore nedeniyle toplantıya çağırdı

ABD, BMGK'yi Kuzey Kore nedeniyle toplantıya çağırdı
02 Şubat 2022 - 13:19 www.finansgundem.com

Washington yönetimi, Kuzey Kore'nin ABD'ye ait Guam Adası'na ulaşabilen uzun menzilli balistik füze denemesi konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) toplantıya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin BM misyonunun yarın kapalı Konsey istişareleri yapılmasını istediğini doğruladı.

Beyaz Saray yetkilileri, Kuzey Kore'nin pazar günü yaptığı son füze denemesini, aylardır giderek daha çok endişe verici hale gelen ve yaptırımlardan kurtulmayı amaçlayan artan bir dizi provokasyonun parçası olarak gördüklerini vurguladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price,  Kuzey Kore'nin balistik ve nükleer silah programının uzun süredir var olan bir sorun olduğunu vurgulayarak bu meseleye dair merkezinde Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasını hedefleyen diplomatik girişimlerin olduğu bir yaklaşım geliştirdiklerini aktarmıştı.

Kuzey Kore, pazar günü Hwasong-12 uzun menzilli balistik füze denemesi yaparak yıl başından bu yana 7. füze denemesini gerçekleştirmişti.

Japonya Savunma Bakanlığına göre, menzili 5 bin kilometreyi bulan Hwasong-12 füzeleri, tüm Japonya ve Batı Pasifik'teki ABD'ye ait Guam Adası'na ulaşabiliyor.

Kuzey Kore'nin füzelerine ABD'den diplomatik girişim

 

Kuzey Kore iddiaları doğruladı! ‘Tüm hedefler vuruldu’

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)