BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'de yeni salgın endişesi----

Kuzey Kore'de yeni salgın endişesi

Kuzey Kore'de yeni salgın endişesi
16 Haziran 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

Kuzey Kore'de yeni bir salgın hastalığa rastlandığı öne sürüldü. Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre ülkenin güneydoğusundaki Haeju'da yeni bir salgın hastalık saptandı.


Kuzey Kore'de koronanın ardından türü ve kapsamı açıklanmayan yeni bir salgın hastalığa rastlandığı iddia edildi. Salgının boyutu ve türü henüz açıklanmazken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, salgının kontrol altına alınması için özel ilaç stokundan bağışta bulundu.

Uzmanlar, Kuzey Kore'deki salgın hastalık iddialarının genellikle kirlenmiş yiyecek ve su yoluyla bulaşan tifo, dizanteri veya kolera gibi hastalıklar olduğunu ve bu yolla yeni halkla ilişkiler faaliyeti yürütüldüğünü söylüyor

'Kuzey Kore'deki mesele daha çok politik bir mesaj gibi'

Kuzey Kore'nin sağlık alanındaki gelişmeleri inceleyen internet sitesi prkhealth.org'un yöneticisi Ahn Kyung-su, "Kuzey Kore'de kızamık veya tifo salgını nadir değildir. Orada bir salgın olduğu doğru ama Kuzey Kore bunu Kim'in halkına değer verdiğini vurgulamak için bir fırsat olarak kullanıyor. Kuzey Kore'deki mesele daha çok politik bir mesaj gibi" dedi.

Korona vakaları 4,5 milyonu geçti

Kovid'in başlangıcından yakın zamana kadar salgının yayılmadığını iddia eden Kuzey Kore'de nisan ayının sonundan itibaren vaka sayılarında ciddi artış olduğu ifade ediliyor. KCNA'ya göre 26 milyon nüfuslu ülkede belirlenen vaka sayısı 4,55 milyonu aşarken salgın yüzünden 73 kişi öldü.

Ülkede salgına yakalananlardan yaklaşık 4,51 milyon kişi iyileşti, yaklaşık 46 bin 230 kişinin tedavisi devam ediyor.

Milyonlarca aşı teklifini reddetmişlerdi

Kim, 9 Haziran'daki İşçi Partisi kongresinde, Kovid-19 salgınında "ciddi kriz" aşamasını atlattıklarını duyurmuştu. Kuzey Kore, Dünya Sağlık Örgütünün düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nca (COVAX) yapılan milyonlarca dozluk aşı teklifini reddetmişti.

Kuzey Kore, salgının kararlı tedbirler sayesinde ülkede yayılmadığını ileri sürüyor. Kapatılan sınır kapılarının ülke ekonomisine ciddi darbe vurduğu belirtiliyor.

Kuzey Kore silah geliştirmeye devam edecek

ABD: Kuzey Kore her an nükleer deneme yapabilir

ABD'den Kuzey Kore'ye nükleer füze tehdidi

Kuzey Kore'nin füzeleri 3'lü zirvede görüşülecek

Kuzey Kore, BM silahsızlanma grubunun lideri oldu

Kuzey Kore'de açıklanan can kaybı sayısı tartışma yarattı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)