BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'de açıklanan can kaybı sayısı tartışma yarattı----

Kuzey Kore'de açıklanan can kaybı sayısı tartışma yarattı

Kuzey Kore'de açıklanan can kaybı sayısı tartışma yarattı
27 Mayıs 2022 - 13:23 www.finansgundem.com

Kovid ile mücadele eden Kuzey Kore'de 3,3 milyon kişinin yüksek ateşle rahatsız olduğu bildirilirken, ölüm sayısının 69 olarak açıklanması dikkat çekti. Uzmanlara göre rakamlar kabul edilebilir değil.

Yüksek ateş görülen hastaların tamamının koronaya yakalandığı düşünülerse, ölüm oranının yüzde 0,002 ile bugüne kadar hiçbir ülkede olmadığı kadar düşük olduğu söyleniyor. Uzmanlar, açıklanan 69 ölümün, bildirilenden daha fazla olduğu tahmininde bulunuyor.

Güney Kore'deki Ajou Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsünden Lee Yo Han, bilimsel olarak söz konusu rakamların kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kuzey Kore’de insani kriz yaşanabilir

Ülkede 13 Mayıs'ta 6 kişinin öldüğü belirtilmiş, bunlardan yalnızca birinin ölümüne Omikron'un yol açtığı resmen açıklanmıştı.

Sağlık sistemi çok da iyi olmayan ve halkın Kovid-19'a karşı aşılanmadığı ülkede büyük bir salgın yaşanması insani krize yol açabilir.

Milyonlarca dozluk aşı teklifini reddetmişlerdi

Kuzey Kore, Dünya Sağlık Örgütünün düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'nca (COVAX) yapılan milyonlarca dozluk aşı teklifini reddetmişti.

Kuzey Kore, salgının kararlı tedbirler sayesinde ülkede yayılmadığını iddia ederken, kapatılan sınır kapılarının ülke ekonomisine ciddi darbe vurduğu söyleniyor.

Kuzey Kore'de şüpheli Kovid vakaları 3 milyonu geçti

Kuzey Kore'de koronayla mücadelede çay ve tuzlu su

Kuzey Kore'de Kovid-19 alarmı: 'İnsani kriz' uyarısı!

Kuzey Kore'de salgına karşı ordu görevde

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)