BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuyumcular şikayetçi: Rekabet edemiyoruz ----

Kuyumcular şikayetçi: Rekabet edemiyoruz

Kuyumcular şikayetçi: Rekabet edemiyoruz
20 Haziran 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı Altınbaş, devlerle mücadele için hükümetten yardım istedi

Uluslararası İstanbul Altın Zirvesi’ne katılan TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı İmam Altınbaş, Başbakan Yardımcısı Babacan’ın da dinlediği konuşmasında “Sektör üzerinde vergi baskısı”ndan şikayet etti. Altınbaş  2009 yılında Dünya Mücevher Kongresi'nin CIBJO ile birlikte ilk kez İstanbul'da düzenlendiğini anımsatarak, şunları kaydetti:
"O toplantıya Sayın Başbakanımız katıldı. Yerli ve yabancı konuşmacıları tek tek dinledi, notlar aldı. Kendi konuşmasını da Türkiye'yi, dünya altın ve mücevher sektörünün yeni merkezi yapmak üzerine kurdu. Bu gayrette kamunun üzerine düşen her şeyi yapacağını dile getirdi. Aradan geçen 4 yılda sektör olarak büyüdük. İhracatımızı arttırmaya devam ettik. Aynı şevkle 2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolarlık Türkiye ihracatına sektörümüz adına paydaş olmak için gayretimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Sektörün en temel girdi maddesi üzerindeki vergi baskısının çok ağır olduğunun belirten Altınbaş, "Bu da kayıtlı ticaret yapanla yapmayan arasında haksız rekabetin doğmasına neden olmaktadır. Bu konudaki en tipik örnek pırlanta. Pırlantadaki ÖTV'nin devlete hiçbir vergi katkısı olmadığı, aksine vergi kaybına yol açan uygulama olduğu görüldüğü halde, ısrarla bu uygulama sürüyor. Bu, rekabet ettiğimiz İtalya, Hong Kong ve Çin'e karşı gücümüzü zayıflatıyor. Hükümetimizin de vizyonumuza destek olacağından eminiz. ÖTV konusunda sağlayacağı adil bir düzenlemeyle, sektörümüzün daha ileri bir seviyeye daha kısa zamanda ulaşacağından kuşkumuz yoktur" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)