BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuveytli Starbucks'a ABD'li ortak ----

Kuveytli Starbucks'a ABD'li ortak

Kuveytli Starbucks'a ABD'li ortak
08 Şubat 2024 - 12:08 www.finansgundem.com

ABD'li Apollo Global Management şirketinin Kuveytli AlShaya tarafından işletilen Starbucks'ın Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Orta Doğu'daki bayiliğine ortak olmak için görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

ABD'li özel sermaye şirketi Apollo Global Management , Kuveytli AlShaya Group tarafından işletilen Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Starbucks bayiliğinin azınlık hissesini satın almak için görüşmelerde bulunuyor.

Reuters'a konuşan kaynaklara göre, ABD'li şirkete yaklaşık yüzde 30'luk bir azınlık hissesinin satılması planlanıyor. Suudi Arabistan'ın varlık fonu olan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) da görüşmelerde yer aldığı belirtiliyor.

Starbucks, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkede yaklaşık 2 bin satış noktası işletiyor. Reuters'in daha önce bildirdiğine göre, şirketin bu birimi Rusya'dan çıkmadan önce 2022'de 4 milyar ila 5 milyar dolar arasında bir değere sahipti.

YATIRIMCI TABANINI GENİŞLETECEK

Yapılacak ortaklık, 1999'dan bu yana Alshaya ailesinin elinde bulunan özel şirketin yatırımcı tabanını genişletecek.

1890 yılında kurulan Alshaya, The Cheesecake Factory, Shake Shack ve Pottery Barn gibi popüler Batılı markaların işletmelerini işletme hakkına sahip bölgedeki en büyük perakendecilerden biri.

Orta Doğu'nun en büyük özel şirketlerinden bazıları, listeleme veya stratejik hisse satışı yoluyla dışarıdan yatırımcı getirme arayışını giderek artırıyor.(Sözcü)

Starbucks rekor kâr açıkladı

 

Starbucks'a "müşteriyi aldattığı" iddiasıyla dava açıldı

 

Starbucks çalışanları tarihi grev için hazırlanıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)