BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk'ten o iddialara yanıt----

Kuveyt Türk'ten o iddialara yanıt

Kuveyt Türk'ten o iddialara yanıt
15 Haziran 2016 - 17:21 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk,hakkında çıkan haberler için "maksatlı, düzmece iddia ve isnatlar içeren gerçek dışı haberler "ifadesini kullandı

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından KAP'a basın organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama geldi. Açıklamada haberlere ilişkin "bu tür maksatlı, düzmece iddia ve isnatlar içeren gerçek dışı bu haberler Türk bankacılık sistemini de töhmet altında bırakacak niteliktedir" ifadeleri ile yalanlama geldi.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

14 ve 15 Haziran 2016 tarihlerinde çeşitli internet siteleri ve gazetelerde yer alan "Suriye'deki yasa dışı yapılara, dilekçede adı geçen kişilerce, bankamızdaki bir hesap üzerinden yardım yapıldığı" şeklinde özetlenebilecek, maddi gerçekle hiçbir ilgisi olmayan yanlış ve yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Konuyla ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız:

Haberde "dava" olarak bahsedilen süreç, Süryani Hıristiyanlar tarafından kurulmuş Amerika'daki bir sivil toplum örgütünün (ST. FRANCIS ASSISI ) başvuru dilekçesidir. Bankamıza haberde geçen dilekçe ile ilgili herhangi bir tebligatta bulunulmamıştır.

Flaş iddia! Kuveyt Türk'e ABD'de dava

Dilekçede ismi geçen kişilerin bankamızda herhangi bir hesabı ve/veya bankamızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Dolaylı olarak kullanıldığı iddia edilen dernek hesabının ise Birleşmiş Milletler ile Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası yardım kuruluşlarının desteğinde, son derece açık ve şeffaf olarak işlediği, ayrıca bankamızca mevzuatın gerektirdiği tüm yükümlülüklerin de eksiksiz ikmal edildiği tespit edilmiştir.

Bankamızın itibarını zedeleyen bu tür maksatlı, düzmece iddia ve isnatlar içeren gerçek dışı bu haberler, son derece sağlam ve istikrarlı yapısıyla küresel krizlerin aşılmasında önemli bir aktör olan Türk bankacılık sistemini de töhmet altında bırakacak niteliktedir.

Çeyrek asrı aşan tarihinde tüm faaliyetlerini yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirerek bankacılık etiği açısında örnek davranışlar sergileyen ve tüm yükümlülüklerini her zaman eksiksiz yerine getiren Bankamız tüm yasal haklarını saklı tutmaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)