BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk Almanya'da----

Kuveyt Türk Almanya'da

Kuveyt Türk Almanya'da
24 Temmuz 2015 - 05:33 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk iştiraki KT Bank AG, Almanya’da faaliyette. Ufuk Uyan "45 milyon euro sermayeli banka Avrupa'da katılım bankacılığının üssü olacak" dedi

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan,  Avrupa’ya açılan bir üs olarak gördükleri Almanya’da, KT Bank AG olarak 3 yılda 8 şube açmayı hedeflediklerini söyledi.
Almanya’da bankacılık lisansı alarak faaliyete başlayan Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 iştiraki KT Bank AG’nin Frankfurt’ta yapılan açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uyan, Euro Bölgesi’nde faizsiz bankacılık yapan ilk banka olduklarını ve Almanya’yı tüm Avrupa’ya açılan bir üs olarak gördüklerini belirtti.

Büyüme modellerinin bireysel bankacılık ve elektronik bankacılık odaklı olacağını kaydeden Uyan, “Almanya’da 5 milyon euro asgari sermaye şartı olmasına karşın biz 45 milyon euro gibi güçlü bir ödenmiş sermaye ile başladık. Avrupa’nın faizsiz bankacılık potansiyeline inanıyoruz” dedi.

Hedef 45 milyar euro

Almanya’da 4.3 milyon Müslüman nüfus olduğunu belirten Ufuk Uyan, şu bilgiyi verdi:
“Almanya’daki Müslüman nüfusun 45 milyar euro’luk bir varlığı ve bu nüfusun ağırlıklı olarak 19-49 yaş aralığında olduğundan bahsediliyor. Türk nüfusunun da bunların içinde yaklaşık yüzde 70 olduğu tahmin ediliyor.
Burada yaşayan Müslüman vatandaşlara ait KOBİ dediğimiz birçok işletme var. Türkiye’de yüzde 50 portföyümüz KOBİ’den oluşuyor. Burada da aynı kalite standardıyla KOBİ’lerin özellikle Türkiye ile olan iş ilişkilerinde rol alabileceğimize inanıyoruz.”
Türkiye’nin en önemli ticaret partnerinin Almanya olduğunu belirten Uyan, Euro Bölgesi’nde İtalya ve İspanya’nın ekonomik olarak sıkıntıda bulunduğunu, ancak Alman ekonomisinin büyümeye devam ettiğini hatırlattı.
Uyan, Türkiye’de seçim ortamı ve sonrasında borçlanma maliyetlerinin 10-15 baz puan arttığını, ancak borçlanma konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığına söyledi. Eylül ayı içinde 400 milyon dolarlık sermaye benzeri kredi karşılığı sukuk ihracı için çalışma başlattıklarını söyleyen Uyan, Türkiye’de kredi büyümesinin yüzde 18-20 olduğunu kaydetti.

HESAP AÇMA 10 GÜN SÜRÜYOR

Ufuk Uyan, bu yıl sonunda KT Bank olarak hedeflerinin aktif toplamında 150 milyon euro’ya, mevduat toplamında ise 140 milyon euro’ya ulaşmak olduğunu  bildirdi.
Almanya’da mevzuatın çok katı ve disiplinli olduğunu, kara para incelemeleri nedeniyle bir hesap açmanın 10 günü bulabildiğini ifade eden Uyan, 3 yılın sonunda 323 milyon euro, 5’inci yılın sonunda ise 486 milyon euro aktif büyüklüğe ulaşmayı planladıklarını açıkladı.
Hedef müşteri sayılarını ise yıl sonuna kadar 20 bin ve beş yıl sonra ise 200 bin düzeyine çıkarmayı amaçladıklarını belirten Uyan, şöyle konuştu:
“Avrupa’da daha önce neden katılım bankası açmadık. Çünkü katılım bankacılığı uzun soluklu bir süreç. Uzun vadeli düşünmek ve misyonunuzun olması gerekiyor. Bir ihtiyaç varsa ve bunu karşılıyorsanız, hem kar ediyorsunuz hem de manevi tarafınızı destekliyorsunuz. İnsanlar İslami esaslara göre düşündüklerinde banka sisteminden uzak durmaya çalışıyor. Biz onların ihtiyaçlarına imkan tanıyoruz.” (Milliyet / Kadife Şahin)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)