BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKutuplar tekrar dondurulabilir mi?----

Kutuplar tekrar dondurulabilir mi?

Kutuplar tekrar dondurulabilir mi?
19 Eylül 2022 - 13:54 www.finansgundem.com

Küresel iklim krizinin çözümüne yönelik arayışlar sürüyor. Bilim insanları, kuzey ve güney kutuplarındaki buzulların korunması ile eriyen buzulların yeniden dondurulmasının iklim krizinin yönetilmesinde etkili olduğu görüşünde.

Küresel ısınma etkisini artırıyor. Kutuplardaki buzullar erimeye devam ediyor. Bilim insanları bu duruma çare arıyor.

Amerikan Yale Üniversitesi'nde yapılan çalışma dikkati çekti.

Bilim insanlarına göre, kuzey ve güney kutuplarında buzul kütlelelerinin korunması ile eriyen buzul kütlesinin yeniden dondurulması iklim krizini yönetmede etkili olabilir.

Araştırma kapsamında, uçaklardan atmosfere püskürtülen aerosol adı verilen gaz haline getirilmiş parçacıkların güneş ışığını kısmen engelleyebileceği vurgulandı.

Daha az güneş ışığına maruz kalan buzulların kütlesinin artacağı ifade edildi. Böylece bölgedeki ısınmanın önüne geçilebileceğine dikkat çekildi.

Bilim insanları bunun, deniz seviyelerinin yükselmesi sorununu yönetmeye yardımcı olabileceğini düşünüyor. Bu yöntemin yılda 10 milyar sterline mal olacağı vurgulanıyor.

YILDA YAKLAŞIK 175 BİN UÇUŞ YAPILMASI GEREKİYOR

Environmental Research Communications'da yayımlanan plana göre, bunu başarmak için yılda yaklaşık 175 bin uçuş yapılması gerekiyor. Fakat bu, yapılan çok sayıda uçuş sırasında atmosfere büyük miktarda sera gazı salınması demek.

Çalışmayı yöneten Will Smith, planın iklim krizinin nedenini değil sadece bir belirtisini iyileştireceği uyarısını yapıyor.

İklim değişikliği en çok Afrika'da hissediliyor

 

BM: Pakistan, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden

 

Avrupa'da iklim krizi yüzünden ormanlar yanıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozon Tabakası Ne Olacak?19 Eylül 2022 14:22

    Parfümler vb. aorosol spreyler ozon tabakasını deliyor diye on yıllardır bildiğimi bir bilgi var. Şimdi uçaklarla atmosfere atalım deniyor. Ne oldu değişti mi?